HaberlerHavalimanları

İstanbulluların en beğendiği havalimanı: İstanbul Havalimanı

GfK’nın (Growth from Knowledge)  bu yıl üçüncüsünü düzenlediği beğeni araştırmasına göre; İGA İstanbul Havalimanı’ndan uçuş yapan yolcuların yüzde 89’u aldıkları hizmetten memnun kaldıklarını belirtti.

İGA İstanbul Havalimanı’nın tüm yolcularına kusursuz bir seyahat deneyimi sağlama motivasyonuyla yola çıkarak, gelişim alanlarını tespit etmek için yıllık olarak tekrarladığı araştırmasının 2023 sonuçları açıklandı. GfK (Growth from Knowledge) tarafından yürütülen çalışmaya göre; İstanbul halkının öncelikli olarak tercih ettiği havalimanının İGA İstanbul Havalimanı olduğu belirlendi. 

Önceki yıllardaki araştırmalarla karşılaştırıldığında İGA İstanbul Havalimanı’nın “beğenilme” oranının artış gösterdiği dikkat çekti. İlk kez 2021 yılında yapılan çalışmada, halk genelinde İGA İstanbul Havalimanı’nın beğeni oranı yüzde 84; 2022’de yüzde 83 olarak ölçülmüştü. 2023 yılındaki araştırma sonuçlarına göre; İstanbul halkının İGA İstanbul Havalimanı’nı beğeni oranı yüzde 89’a yükseldi.

Katılımcılara İGA İstanbul Havalimanı’nı beğenme sebepleri de soruldu. Buna göre; “büyük/geniş olması” en yüksek skorlu beğeni kriteri olarak tespit edildi. Ayrıca, “temiz olması”, “çalışanların yardımsever ve güler yüzlü olması”, “ferah, düzenli ve tertipli olması” beğeni sebepleri arasında üst sıralarda yer aldı. Araştırma katılımcılarından İGA İstanbul Havalimanı’nı belli kriterler çerçevesinde değerlendirmeleri istendiğinde verilen cevaplardan öne çıkanlar ise şöyle: Yolcu memnuniyetinin önemsenmesi, havalimanının teknolojik yönden rakiplerine kıyasla daha gelişmiş olması, özel ihtiyaç sahibi ve çocuklu yolculara yönelik imkanlar sağlanması, prestijli bir havalimanı olması.

Metro bağlantısı

İstanbul halkı ayrıca İGA İstanbul Havalimanı’nın “En iyi hizmeti vermek için çabalayan” bir kurum olduğunu da vurguladı. Öte yandan, araştırmada havalimanının “şehir merkezine uzak” bulunması geliştirilebilecek bir alan olarak ifade edildi. Yolcular, alternatif olarak M11 (Gayrettepe – İstanbul Havalimanı – Halkalı) metro hattının tamamlanmasıyla şehir merkezinden havalimanına 24 dakikada ulaşabilecek.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen.

İGA İstanbul Havalimanı CEO Vekili Selahattin Bilgen konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Havalimanımızın tüm operasyonel süreçlerini, bilimsel çalışmalar ışığında ve araştırmalar sonucunda düzenliyor ve yönetiyoruz. Bu doğrultuda yolcularımıza sunduğumuz hizmetin her yıl daha çok beğenilmesi bizleri çok memnun ediyor. İGA İstanbul Havalimanı, yalnızca farklı kültürlere değil, farklı yaş gruplarına ve yolcuların özel ihtiyaçlarına göre tasarlanan hizmetlerini Türk misafirperverliği anlayışıyla yüzlerce farklı ülkeden milyonlarca yolcuya kusursuz şekilde sunmak için çabalıyor. Tüm dünyaya hizmet veren bir havalimanı olarak bu beğeni oranını daha da artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu