HaberlerSavaş

İsrail’den İran’a operasyon: Tahran, Şiraz ve İsfahan için NOTAM yayınladı, uçuşlar durdu

İsrail, dün gece İran’daki bazı hedeflere saldırı düzenledi. İran, bu saldırı nedeniyle Tahran, Şiraz ve İsfahan için NOTAM yayınlayarak sivil uçuşları durdurdu.

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu.

Gün içinden itibaren İsrail’in attığı mühimmatlar konusunda fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Fotoğraflardan biri de Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarında çekildi:

Sivil uçuşlara NOTAM

İsfahan’daki patlamaların ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm sivil uçuşlar yayınlanan NOTAM ile durduruldu.

İran basınının verdiği bilgiye göre Zardangan bölgesinde hava savunma sistemleri İsfahan vilayetinin semalarında 3 küçük İHA’yı vurdu.

Gelişmeler hakkında açıklama yapan İran Uzay Ajansı yetkilileri, “İsfahan’a ve diğer bölgelere sınır dışından herhangi bir hava saldırısı olmadı. İsrail’in başarısız İHA uçurma girişimleri oldu, onlar da düşürüldü” dedi.

THY ve Emirates uçakları geri döndü

Bölgedeki hava trafiği hakkında paylaşım yapan Flightradar24 sitesi, İran’a uçan Türk Hava Yolları ve Emirates Havayolları’na ait uçakların geri döndüğüne dikkat çekti. Bu seferler İstanbul ve Dubai’den Tahran’a yapılıyordu.

Roma’dan Tahran’a giden bir İran Havayolları’na ait yolcu uçağı da Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi.

FlightRadar24 ayrıca Türk Hava Yolları, Emirates, flydubai, Wizz Air ve Belavia’nın Cuma sabahı İran hava sahasının açık kalan kısmını kullanmaya devam eden hava yolları olduğunu açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu