Haberler

İran kargo uçağında 25 kaçak

İranlı Mahan Air’e ait Emtrasur Cargo şirketinin YV3531 tescilli Boeing 747-300M tipi kargo uçağına Arjantin hükümeti  Buenos Aires Havalimanında el koydu. Polis tarafından yapılan aramada, uçağın kargo bölümünde 25 kişi bulundu. Uçakta bulunan 7’si İran, 18’i de Venezuella vatandaşı ile uçuş ekibi göz altına alındı.

Boeing 747 tipi uçak, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından aylardır takip ediliyordu. Uçak, yaptırım uygulanan İranlı Mahan Air şirketine aitti. Uçak için Arjantin uçuşu planlanında, OFAC bu konuda iş birliği yapılması için talepte bulundu.

Uçağa operasyon yapıldı

Arjantin İçişleri bakanlığı el koyma işlemi sırasında yolcu olmaması gerekirken kargo bölümünde 25 insan bulundu. Arjantin gazetelerine göre, yetkililerin dikkatini çeken şey, 7 İran vatandaşı ve  18 Venezüella vatandaşı uçaktan indirildi.

İranlılarda İslam Devrimi Muhafızları detayı

Venezüella vatandaşlarının daha sonra ülkeyi terk etmelerine izin verildi, ancak İran’lıların pasaportlarına, İran’ın İslam Devrim Muhafızları’nın (IRGC) güçlü bir seçkin paramiliter kolu olan Kudüs Gücü ile bağlantılı oldukları şüphesiyle el konuldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu