Haberler

İlker Aycı’dan veda mesajı

Türk Hava Yolları’nda 7 yıl Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan ve önceki gün istifa ederek görevinden ayrılan İlker Aycı, çalışanlara bir veda mesajı gönderdi.

Öte yandan, Aycı’nın sadece THY A.O’daki değil, diğer 12 şirketteki yönetim kurulu başkanlığı dönemi de sona erdi.

Airport Haber’de yer alan habere göre; görev yaptığı süreç boyunca tarihi başarılara imza attığını ifade eden Aycı, yeni  yönetim kurulu başkanı Ahmet Bolat’a da başarı dileklerinde bulundu.

Aycı’nın veda mesajı:

“Değerli Mesai Arkadaşlarım, 2015 yılından bu yana Türk Hava Yolları tarihinin en uzun Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini sizlerle birlikte gece gündüz demeden ifa ettim. Bayrak taşıyıcı markamızı Avrupa’nın ve Dünyanın zirvesine taşıma yolculuğunda, bu onurlu görev sırasında hiçbir zaman mazeret üretme çabamız olmadı. Bir yandan dünya havacılığının önde gelen şirketleri ile rekabet ederken, bir yandan da vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve konforlu seyahat standartlarından yararlanması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik.

Son yıllarda birlikte atmış olduğumuz adımlar ve aldığımız kararlarla dünya havacılığında oyun kurucu konumuna gelen Türk Hava Yolları’nın tarihe geçen başarılarını sizlerle birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

İştirakleriyle birlikte 65 bin kişilik büyük bir aile olan bayrak taşıyıcı markamızın bundan sonraki başarı hikayelerini yakından takip ederek, sizlerle her zaman gurur duyacağımı bilmenizi isterim.

Görevi devrettiğim yeni Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Bolat Bey’e ve yeni Yönetim Kurulu Üyelerimize de yürekten başarılar diliyorum. Bayrağı devraldıkları yerden daha da yukarıya taşıyacaklarına gönülden inanıyorum.

Bu vesile ile 7 yıllık görev sürecimde benden desteklerini bir an olsun esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın iş birliği yaptığımız tüm kurum ve kuruluşlara, iş ortaklarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerimize ve siz mesai arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim. Yolumuz, bahtımız açık olsun.”

12 AYRI ŞİRKETTEKİ GÖREVİ DE SONA ERDİ

İlker Aycı’nın Türk Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndaki görevinden istifa etmesinden sonra sadece THY A.O’daki değil, diğer 12 şirketteki yönetim kurulu başkanlığı dönemi de sona erdi.
Aycı, THY Teknik A.Ş, TGS Yer Hizmetleri A.Ş., Turkish DO&CO ve SunExpress gibi iştiraklerde de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. İlker Aycı’nın istifasının ardından iştiraklerdeki görevi de son bulmuş oldu.

İştirak şirketlerde yapılacak yönetim kurulu toplantılarıyla birlikte alınacak kararla Aycı’nın iştiraklerdeki görevleri de resmen son bulacak.

Aycı aynı zamanda Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanlığı, DEİK bünyesindeki Türkiye-ABD, Türkiye-Brezilya, Türkiye-İngiltere İş Konseyi üyeliklerinde ve Türkiye Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanlığı görevinde bulunuyor.

İşte İlker Aycı’nın istifa öncesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığı şirketler:

■ THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ TGS Yer Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ THY Do&Co İkram Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ SunExpress A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ We World Express Limited Şti. Yönetim Kurulu Başkanı

■ Cornea Havacılık Sistemleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ THY Uluslararası Yatırım ve Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ THY Teknoloji ve Bilişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ TFS Akaryakıt Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

■ THY Spor Kulübü Başkanı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu