Haberler

İlker Aycı Özbekistan’da Mirziyoyev’e sunum yaptı

Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan geçtiğimiz ocak ayında ayrılan İlker Aycı, 14 Aralık’ta Özbekistan’da Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev’e özel bir sunum yaptı. Ülkede havacılığın geliştirilmesi ve Özbekistan Havayolları’nın yeniden organizasyonu ile büyütülmesini hedefleyen sunumda Aycı ile birlikte THY’den ayrılan bir ekip de yer aldı.

Özbekistan merkezli gazeta.uz’un haberine göre hedef havayolunun büyütülerek bölgede önemli bir yere getirebilmek. Ayrıca Özbekistan Havayolları’nın özelleştirilmesi de planlanıyor.

Görüşme sonrasında Devlet Başkanlığı Basın Merkezi’nden bir açıklama yapıldı:

Bugün Özbekistan Havayolları benzer zorluklarla karşı karşıyadır. Ülkemizin coğrafi konumu ve havacılık altyapısı etkin bir şekilde kullanılarak uluslararası bir ulaşım merkezi haline getirilmesi planlanmaktadır.”

32 uçağı var

Özbekistan Havayolları’nın halen filosunda 32 uçak bulunuyor. Uçak tipleri arasında tek koridorlu filo Airbus A320-321neo, Boeing 757, geniş gövde de 767 ve 787 uçakları bulunuyor. Havayolu toplam 54 noktaya sefer gerçekleştiriyor.

Air India’nın CEO’luğu olmadı

İlker Aycı, THY’de 7 yıl görev yaptıktan sonra istifa ederek ayrıldı. Kısa bir süre sonra Air India Havayolları’nın CEO’luğu için adı geçti. Ancak Hindistan ‘da havacılık çalışanlarının sendikası buna karşı çıktı. Singapur Havayolları’nın düşük maliyetli taşıyıcısı Scott’un CEO’su Campbell Wilson havayolunun CEO’luğuna getirildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu