Haberler

İlker Aycı istifa mı ediyor?

İnternethaber sitesi yazarı Gazeteci Osman Diyadin, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın görevden ayrılabileceği ve büyükelçi olarak atanabileceği iddiasını ortaya attı. Bu tweet, Hava-İş Başkanı Ali Kemal Tatlıbal tarafından da paylaşılması dikkat çekti.

Önce paylaştığı, sonra silip tekrar yayınladığı tweetinde Gazeteci Diyadin, “Bürokrasinin zirve yerlerinde önemli bir değişim için düğmeye basıldığı THY gibi TRT’de de yeni bir dönemin yeni kadrolarla başlayabileceği Ankara kulislerinde konuşuluyor. THY YK Başkanı İlker Aycı ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in başka görevlerde değerlendirilebileceği söyleniyor.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı istifa mı ediyor? Aycı bu akşam saatlerinde apartopar bazı yk (yönetim kurulu) üyeleri ile Ankara’ya gelip 3 saat sonra gece uçağı ile İstanbul’a döndü. Aycı’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acil olarak çağırıp bir görüşme yaptığı söyleniyor”

THY, koronavirüs salgını sonrasında tarihinin ekonomik açıdan en zorlu günlerini yaşıyor. Tahliye ve kargo dışında uzun süre tüm uçuşları duran havayolu yavaş yavaş eski günlerine dönmek için çaba sarf ediyor. Ancak personel ile halen yeni dönem için maaş konusunda anlaşamayan THY’nin  önünde aşılması gereken ciddi sorunlar bulunuyor.

İLKER AYCI 2015’TE YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

İlker Aycı, Başak Sigorta A.Ş. ve Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü’nden sonra 2011-2015 yılları arasında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı yapmıştı. 2014’te THY’ye yönetim kurulu üyesi olarak giren Aycı, 2015’te de Hamdi Topçu yerine yönetim kurulu başkanı ve İcra Komitesi Başkanı olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu