İHA

Türkiye’nin ilk Milli Kargo İHA’sı göklerde

ASELSAN ve ALTINAY Savunma Teknolojileri iştiraki olan, İHA sistemleri tasarlayıp üreten DASAL, çeşitli boyut ve tipteki yükleri taşımak için geliştirdiği ALBATROS platformunun uçuş testlerini başarıyla tamamladı. Yük, irtifa, menzil, hız ve çeşitli elektronik sistemlerin denendiği Albatros; maksimum 75 kilogram yük taşıma kapasitesi ile sınıfında liderliği ele almış gözüküyor. 

ALBATROS, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere Kargo ve Savunma görevlerinin yanı sıra Yangın, Lojistik ve Arama-Kurtarma gibi kritik alanlarda görev almak üzere geliştiriliyor.

Optimum faydalı yük kapasitesi 50 kilogram olan İHA, bu yükle 25 metre/saniye veya saatte 90 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bu yük kapasitesi ile 40 dakika havada kalabilen ALBATROS, 40 kilometre menzile sahip olmasının yanı sıra; optimize edilmiş MooM (Mobil Otonom Operasyon Merkezi) sayesinde menzilini ve operasyon çeşitliliğini kolayca arttırabiliyor. 

Yükünü gövde altındaki kargo modülleri ya da özel tasarlanmış pilonlar sayesinde taşıyabilen ALBATROS;  aynı zamanda gerçek zamanlı video aktarım ve kayıt alma ile yer kontrol istasyonu ve görev simülatörü özellikleri sayesinde görevin başarı oranını maksimize etmektedir. 

Toplam 8 adet yerli ve milli itki sistemi tasarımına sahip platform, taşıdığı yüke oranla oldukça çevik ve güçlü yapısı ile 25 knot rüzgar seviyesinde bile kolayca görevini yerine getirebiliyor.  Yedekli oto pilot ve GNNS altyapısı sayesinde de sürekli uçuş güvenliğini garanti altına alıyor. 

UÇUŞ TEST VİDEOSU YAYINLANDI

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu