İHA

TB2’nin testlerde rekor kırdığı Kuveyt ile sözleşme imzalandı

TB2 Bayraktar’ın yeni kullanıcısı Kuveyt oluyor. 2019’da başlayan ihale sürecinde ABD, Avrupa ve Çin şirketlerini geride bırakan Baykar, Kuveyt ile alım anlaşması imzaladı.

İHA ve SİHA’ya dünyada yeni bir boyut getiren TB2 Bayraktar için Kuveyt ile alım anlaşması gerçekleştirildi.

Baykar sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kuveyt Devleti ile milli SİHA #BayraktarTB2 ihracatına dair yürüttüğümüz sözleşme sürecini başarıyla tamamladık. Amerika, Avrupa ve Çinli firmaların da yer aldığı rekabete dayalı sürecin kazananı olan milli SİHA #BayraktarTB2, 2019’da çöl şartlarında 27 saat 3 dakika havada kalarak en uzun uçuş süresi rekorunu kırdığı Kuveyt semalarında görev yapacak” denildi.

Rekor kırılmıştı

Kuveyt, İHA ve SİHA ihtiyacını karşılamak üzere 2019 yılında bir ihale açmıştı. Baykar da TB2’yi Kuveyt’e götürerek testlere katılmıştı. Uçuşlar sırasında TB2 havada bir günü aşarak 27 saat 3 dakika uçmuş ve yeni bir rekora imza atmıştı.

Bu rekor çöl fırtınası, ciddi sıcaklık farkları ile gerçekleştirilmişti.

Dört yılı aşkın süredir devam eden ihale dün sonuçlandı. Kuveyt TB2’ye karar vererek anlaşma imzaladı.

Proje bedeli 367 milyon dolar

Konuyla ilgili olarak Kuveyt tarafından yapılan açıklamada, toplam 367 milyon dolarlık anlaşmanın gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Alınacak uçak veya sistem sayısı hakkında ise bilgi verilmedi.

Kuveyt Ordusu, TB2’leri keşif, istihbarat ve askeri operasyonlarda kullanacağını açıkladı.

En son Baykar Romanya ile anlaşma imzalamıştı. Toplam 321 milyon dolarlık anlaşmada Romanya 18 adet TB2 alacağını açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu