İHA

Fuat Oktay’dan ANKA-3 sürprizi: Jet İHA

TBMM’deki konuşmasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından imalatı süren jet motorlu İHA projesinin adını açıkladı. ANKA-3 olarak adlandırılan projenin gökyüzü ile buluşması 2023’in ilk aylarında olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı ile Cumhurbaşkanlığına Bağlı, İlgili ve İlişkili Kurum ve Kuruluşların 2023 Yılı Bütçesi hakkında gelişmeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, “ANKA-3, jet motoru ve hızıyla, yüksek yük taşıma kapasitesi ve radarda neredeyse görünmeyen kuyruksuz yapısıyla İHA alanında yeni bir sayfa açacak. Önümüzdeki yıl ANKA-3 MİUS projemizden müjdeleri milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

ANKA-1

Halen ANKA-1, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere başarıyla görev yapan, üç ayrı ülkeye ihraç eden pervaneli, tek motorlu bir İHA sistemi. MALE olarak adlandırılan orta sınıftaki sistem, çok ciddi bir uçuş tecrübesine sahip.

ANKA-2: AKSUNGUR

ANKA-2 ise ANKA gövdesinden hareket ederek geliştirilen çift motorlu AKSUNGUR. İlk olarak kullanıma Türk Deniz Kuvvetleri’nde giren AKSUNGUR, kısa sürede özellikle deniz üstü görevlerde kendini ispat etti.

Jet motorlu İHA: ANKA-3

ANKA-3 ise Fuat Oktay’ın da açıkladığı gibi jet motorlu İHA sistemi olacak. Uçan kanat konseptine sahip olacak tasarım, maksimum kalkış ağırlığı 7 ton ile farklı bir lige TUSAŞ’ı taşıyacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu