İHA

Demir’den İHA ihracatına ‘haber’ vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in memleketi olan Elazığ’da yaptığı ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İHA ihracatının hangi ülkelere yapılmaya devam edeceği sorusunda Prof. Demir ‘haber vurgusu’ yaptı.

Demir, ‘Ülkeleri basından takip ediyorsunuz. Bir şeye oldu demeden olacak demek veya haberini vermek özellikle savunma sanayi konularında çok sağlıklı değil. O açıdan biz olanları söylüyoruz ve takibe devam edin diyoruz. Olmayanları ve olma ihtimali olanları bir kenarda tutuyoruz.’ dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelen Mili Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Prof. Dr. Demir, Organize Sanayi Bölgesi İnovasyon ve Tasarım Merkezinde TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasına katılacak Troket ve Gökruh takım öğrencilerinin AR-GE çalışmalarını inceledi.

Letonya’dan Baykar’a önemli ziyaret

Sanayi faaliyetlerinin yanında geleceğin teknolojisini oluşturacak gençlere yer verilmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydeden Demir, “OSB’miz bir taraftan iş yaparken bir taraftan da geleceği inşa edecek arkadaşlarımızla ilgili de desteğini esirgemiyor. Bu desteği bizler de sonuna kadar vermeye hazırız. Gençlerimizin roket çalışmalarını gördük. Yarışmalara katıldıklarını görüyoruz. Bu yıl da yarışmada iddialılar. Kendilerine başarılar diliyoruz.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu