Haberler

“DHMİ’nin havalimanı slotu kullanım oranlarında feragat uygulaması sektörü rahatlatacak”

TÖSHİD Başkanı Mehmet T. Nane, DHMİ’nin yayımladığı 2022 yaz tarife döneminde havalimanı slotu kullanım oranlarında feragat uygulamasına yönelik bir açıklama yaptı. Havacılık sektörüne verilen desteğin önemine dikkat çeken Mehmet T. Nane, “DHMİ’nin bu yapıcı uygulaması sektörü rahatlatacak” dedi.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet T. Nane, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) yayımladığı 2022 yaz tarife döneminde havalimanı slotu kullanım oranlarında feragat uygulamasına yönelik bir açıklama yaptı. Havacılık sektörüne verilen desteğin önemine dikkat çeken Mehmet T. Nane, “DHMİ’nin bu yapıcı uygulaması sektörü rahatlatacak” dedi.

Salgın etkisi

COVID-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılığın geldiğini ifade eden TÖSHİD Başkanı Mehmet T. Nane, “Biz Türk havacılık sektörünün paydaşları olarak, tüm zorlu koşullara rağmen var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ancak sektörümüze destek vermek adına hayata geçirilen uygulamalar bizim için çok kıymetli. DHMİ, pandeminin ilk günlerinden bu yana yapıcı slot uygulamalarıyla yanımızda oldu. Pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle havalimanı kullanım gerekliliklerini karşılayamayan hava yolu şirketlerini korumak ve desteklemek amacıyla aldığı ve 2022 yaz tarife dönemini kapsayan feragat uygulaması, hem Türk hem yabancı hava yolu şirketleri açısından çok kıymetli bir destek olacak” dedi.

Talep düştü, slot izinleri ne olacak?

Ülkelerin uyguladığı pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları sonucu yolcu talebinde azalma yaşanmasına rağmen, dünyadaki birçok hava yolu şirketinin havalimanı slot kullanımlarında esneklik olmaması nedeniyle boş uçuşlar gerçekleştirmek durumunda kaldığına dikkat çeken Mehmet T. Nane, “Bu hem hava yolu şirketlerinin finansal yükünü artırıyor, hem de boş uçuşlarla yaratılan karbon emisyonu dolayısıyla sürdürülebilirlik açısından olumsuz etkiler yaratıyor. DHMİ’nin uygulaması hava yolu şirketlerine destek verirken, boş uçuş kaynaklı karbon emisyonunun olumsuz etkilerini de azaltacak. Dünyadaki diğer hava yolu şirketlerinin zorunlu operasyon baskısı olmadan, daha esnek hareket kabiliyetine sahip olacakları için ülkemizi tercih etmelerine de katkı sağlayacak. DHMİ’nin bu yapıcı uygulaması sektörü rahatlatacak” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu