Haberler

İGA Hatay Havalimanı pistini tamir ediyor

Pistinin fay hattı üzerinde olması nedeniyle geniş yarıklar oluşan Hatay Havalimanı için İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ekipleri tamir işlemine başladı. İstanbul’dan gönderilen iş makineleri ve malzeme ile çalışmalar başladı. Molozların aktatarılması, hasarlı bölgelerdeki pist kırım işlemi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli, bölgede büyük bir kırıma neden olan depremden en çok etkilenen havalimanı Hatay olmuştu. Hatay Havalimanı, uçuş operasyonuna kapatılmak zorunda kalmıştı.

Ekipler ulaştı

Deprem sonrasında pistin hasar görmesi nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı’na İGA İstanbul Havalimanı ekipleri ulaştı. Ekipler deprem sonrası kullanılamaz hale gelen pistin onarım çalışmalarına hızla başladı.

Pistin, en kısa kısa sürede tekrar operasyona hazır hale getirileceği ve havalimanının yeniden uçuşlara açılması için ekiplerin var gücüyle çalıştığı vurgulandı.

İGA İstanbul Havalimanı tarafından deprem bölgelerine 43 araç ve 300’den fazla gönüllü personel AFAD ile koordineli şekilde 7/24 operasyonel destek vermek amacıyla ulaşmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi destek veriyor

Çalışmalara, Ankara’dan gelen Büyükşehir Belediyesi iş makineleri de destek veriyor. Çıkan molozların aktarılması, hasarlı bölgedeki beton ve asfaltın kırılması Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Hatay Havalimanı pistlerinde ağır bir hasar meydana gelmiş, uçuş operasyonu durdurulmuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu