GüvenlikHaberler

İGA Güvenlik artık tüm uçak ve havalimanlarına hizmet verebilecek

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA tarafından kurulan ve terminal güvenlik hizmeti veren İGA Güvenlik, C Ruhsatı almaya hak kazandı. Bu adımla İGA Güvenlik, İstanbul Havalimanı’nda faaliyet gösteren tüm uçakların özel güvenlik ve denetim ihtiyaçları en yüksek standartlarda karşılanabilecek.

Hizmete girmesinin ardından geçen beş yıl içinde, dünyanın 315 farklı noktasına uçuş sağlayarak 250 milyondan fazla yolcuyu ağırlayan İGA İstanbul Havalimanı, havacılık güvenliği hizmetlerinde de sektöre liderlik ediyor.

DHMİ’den ruhsat aldı

İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş., Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından “Uçak Özel Güvenlik Hizmet ve Denetimi” faaliyetleri için özel bir ruhsat almayı başardı.

Ülke genelinde, 5188 sayılı yasa kapsamında fiziki güvenlik hizmetleri sunma yetkisi bulunan İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş, SHY 22 – Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği” kapsamındaki C Ruhsatı (CDIŞ.546) ile havayolu firmalarının uçaklarına yönelik her türlü güvenlik hizmetini sağlayabilecek.

Aynı zamanda İGA Güvenlik A.Ş, Havalimanı’nda faaliyet gösteren havayolu kuruluşlarının uçaklarına yönelik güvenlik hizmetleri kapsamında da yetkilendirilmiş oldu.

Hangi hizmetleri verecek?

Havayolu kuruluşlarının talepleri doğrultusunda İGA Güvenlik’in sunabileceği hizmetler arasında; belge inceleme (kimlik, pasaport, vize belgelerinin incelenmesi), uçak güvenliği (uçağa erişimin kontrol altına alınması), kargo güvenliği ve kargonun uçağa erişiminde ve yüklenmesinde refakat, ikram güvenliği, ikramların uçağa erişimine ve yüklenmesine refakat, uçak temizlik personeline refakat, uçak altı bagajının yüklenmesine yönelik refakat, yolcuların silah transferlerinin sağlanması ve benzeri hizmetler bulunuyor.

Havacılık güvenliğinde yeni bir sayfa açmayı hedefleyen İGA Güvenlik, uçak özel güvenlik hizmet ve denetimlerini sağlamak üzere alt yapısını en son teknolojik ekipmanlarla destekleyerek hizmet verecek.

3 bin 500 personel

İGA Güvenlik, İGA İstanbul Havalimanı’nda 3500 kişilik istihdam gücüyle, talep edilen tüm hizmet kalemlerinde hızlı ve nitelikli çözümler sağlayarak müşterilerinin beklentilerini de en iyi şekilde karşılamayı amaçlıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu