HaberlerHavacılık Endüstrisi

HondaJet’in 200’ncüsü teslim edildi

Japon uçak imalatçısı Honda, hafif jetin 23 Aralık 2015’deki ilk teslimatından yaklaşık altı yıl sonra 200’ncü HondaJet’i teslim ederek önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Honda Uçak Şirketi’nin Greensboro, Kuzey Karolina – Piedmont Triad Uluslararası Havalimanı’ndaki tesislerinde monte edilen HondaJet, şirketin Mayıs 2018’de tanıttığı HondaJet Elite ile başlayarak bir dizi iyileştirmeden geçti. Menzili artırılarak 1437 deniz miline çıkarılan, yeni aviyonik özellikleri eklenen ve stili elden geçirilen Elite versiyonunu Mayıs ayında tanıtılan Elite S takip etti.

Elite S’deki yükseltmeler arasında, uçağın kalkış ağırlığının 100 kg artırılması ve jetin operasyonel kapasitesini daha da genişleten ve daha iyi güvenlik için pilot iş yükünü azaltan yeni aviyonik özellikler yer alıyor. 13’ten fazla ülkede sertifikalı HondaJet filosu, 98 bin uçuş saatine ulaştı.

Honda Uçak Şirketi’nin Başkanı ve CEO’su Michimasa Fujino, “2017’den beri HondaJet, sınıfının en çok teslim edilen uçağı oldu ve eşsiz performansı, konforu, verimliliği ve yenilikçi tasarımı sayesinde uçağa yüksek talep görmeye devam ediyoruz. 200’ncü HondaJet’in teslimatı, üstün yeteneklerinin ve güvenilirliğinin yanı sıra ekip üyelerimizin olağanüstü müşteri desteğinin bir yansımasıdır. HondaJet Elite S’nin iş havacılığında yeni bir standart belirlemeye devam etmesini sağlayarak müşterilerimize bağlı kalacağız.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu