ÇevreHaberler

Hedef sürdürülebilir yakıtta yüzde 5’e ulaşmak

Singapur Havayolları ve Scott’un da içinde olduğu SIA Group 2030 yılına kadar toplam yakıt gereksinimlerinin %5’ini sürdürülebilir havacılık yakıtlarıyla (SAF) sağlama hedeflerini açıkladı.

Sürdürülebilir yakıtlar, geleneksel jet yakıtına kıyasla karbon emisyonlarını yaşam döngüsü bazında %80’e kadar azaltma potansiyelleri göz önüne alındığında, havayolu endüstrisi için önemli bir karbondan arındırma kolu.

Bu da sürdürülebilir havacılık yakıtını hava yolu grubumuzun 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefi açısından kritik hale getirmektedir.

Çevreci adım

Singapore Airlines CEO’su Goh Choon Phong konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu karar, hava yolu grubumuzun sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir kilometre taşıdır. Sürdürülebilir yakıtların daha fazla kullanılması, yeni nesil uçaklara sürekli yatırımımızı ve daha yüksek operasyonel verimliliğimizi içeren karbondan arındırma stratejimizde önemli bir kaldıraç olacaktır. Bu adım bizi net sıfır karbon hedefimize yaklaştıracaktır.

Ancak bunu tek başımıza yapamayız. Hepimizin kolektif sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşabilmesi için hem Singapur’da hem de dünya genelinde ortaklar ve paydaşlarla daha derin iş birliğine ihtiyaç var. Havayolu endüstrisinde daha fazla sürdürülebilir yakıt üretimi ve kullanımının yanı sıra diğer karbondan arındırma girişimlerini desteklemek için birlikte çalışma fırsatlarını bulmaya devam edeceğiz.”

Yakıt tedarikçileri ile görüşmeler yapılıyor

Sürdürülebilir havacılık yakıtlarını satın alma fırsatları konusunda yakıt tedarikçileriyle görüşmeler devam ediyor ve daha fazla ayrıntı uygun zamanda duyurulacak.

Son birkaç yıldır grup, SAF’ın daha fazla tedarik edilmesini ve benimsenmesini destekleyecek operasyonel ve ticari hususları daha iyi anlamak için hem Singapur’da hem de dünyanın dört bir yanındaki ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor.

Sürdürülebilir havacılık merkezi olma planını geliştirmek üzere Singapur Uluslararası Danışma Paneli’nin (IAP) bir üyesi olan Singapore Airlines, ülkenin havacılık sektörü için karbondan arındırma yol haritasının geliştirilmesinde aktif rol oynuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu