Haberler

HAVELSAN çalışanlarından depremzede çiftçilere destek

HAVELSAN çalışanları, HAYAT Derneği’nin düzenlediği organizasyon ile depremden etkilenen çiftçilerle çilek hasadına katılıp, sera temizliği yaparken, Aselsan da HAVELSANLILAR için çadırkent kurup, konaklama desteği sağladı.

HAYAT Derneği organizasyonuyla depremden en çok etkilenen illerden Hatay’a giden gönüllü HAVELSAN personeli, ‘Hatay İçin Teknolojik Tarım Hayat Elçisi’ projesi için bölge çiftçisi ile görüşmeler yaptı.

Aselsan’dan çadırkent desteği

HAVELSAN’ın gönüllü personelinin çiftçilere destek organizasyonuna, Aselsan da konaklama desteği ile katkı sağladı. HAVELSANLILAR, Aselsan ve Asil Derneği iş birliği ile kurulan çadırkentte konakladı.

‘Yalnız olmadığımızı hissettik’

Gönüllülere mihmandarlık yapan Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi ve iş insanı Gönül Uğurlu, gönüllüleri yanlarında görmenin kendileri için çok büyük bir güç olduğunu söyledi. Deprem bölgesinde baskın olan duyguların yalnızlık, çaresizlik, umutsuzluk olduğunu dile getiren Uğurlu, “Yanımızda gönüllüleri gördüğümüzde yalnız olmadığımızı, güçlü olduğumuzu ve toparlayabileceğimizi umutla düşünüyoruz, hissediyoruz” dedi.

Çiftçi Selda Akkaya: Moral bulduk

Hataylı çilek üreticisi Selda Akkaya, deprem sonrasında sebze halinin yıkılması dolayısıyla ürünlerini satamadıklarını, bazı ürünleri tarlada sürmek zorunda kaldıklarını, bazı ürünleri de ekemediklerini söyledi. Bu süreçte gönüllülerin kendilerine destek olduğunu anlatan Akkaya, Hayat Derneği üyeleriyle geçirdikleri güne ilişkin, “Desteklerinden dolayı çok mutlu olduk, moral bulduk. Burada yüzlerce çiftçi var hepsine ulaşabilmelerini isterim. Biz çok mutlu olduk, ellerine, emeklerine sağlık. Çilek hasadı, tarla temizliği yaptık, salatalık topladık. Çok güzel bir gün geçirdik” diye konuştu.

13 yaşındaki Fatma, şampiyonla buluştu

Akkaya ailesinin en küçük kızı 13 yaşındaki Fatma’nın tekvando sporu yaptığı, Avrupa ikincisi, Türkiye Şampiyonu tekvando sporcusu Zeynep Şahin’e hayran olduğu, onun videolarını izleyerek müsabakalara hazırlandığını öğrenen dernek üyeleri, Fatma ile Zeynep Şahin’in görüntülü görüşmesini sağladı. Bu görüşmede, Zeynep Şahin, Fatma’ya spor hayatında kendisine her türlü desteği vereceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu