HaberlerHavayolları

VieJet Freebird’ten 4 uçak kiraladı

Vietnam merkezli uçan VietJet Havayolları, Gözen Grubu’nun havayolu şirketi Freebird’ten 4 uçağı ekipleri ile birlikte kiraladı. Dördüncü Airbus A320ceo Viejet için seferlere başladı.

Havayolu, bölgede uçuşların yoğunlaştığı ‘Tet’ olarak adlandırılan yeni yıl tatili öncesinde koltuk kapasitesini artırmış oldu.

Filoya katılan TC-FHK, TC-FBV ve TC-FHL tescilli uçakların ardından TC-FHP, 8 Ocak’ta Delhi’den Ho Chi Minh’teki Tan Son Tan Son Nhat Uluslararası Havalimanına inerek Vietjet filosuna kiralık olarak katıldı.

Hem Vietnam hem de Tayland merkeli

Halen şu an Vietjet Havayolları filosunda 35 adet A321ceo, 19 adet A320ceo, 24 adet A321neo ve 7 adet de A330-300 tipi toplam 85 uçak bulunuyor.

Şirketin Tayland merkezli olan havayolunun filosunda ise 12 adet A320ceo ve 6 adet A321ceo’dan oluşan 18 uçak bulunuyor.

Freebird’ün 8 uçağı var

Gözen Holding bünyesindeki Freebird Havayolları’nın halen filosunda toplam 8 adet Airbus A320 serisi uçak bulunuyor. Havayolu şirketi ağırlıklı olarak charter yani tarifesi seferler gerçekleştiriyor.

Kış dönemi, talebin düştüğü aylarda ise Freebird uçaklarını kiralayarak farklı coğrafyalarda havayolu şirketlerine hizmet veriyor. Freebird, uzun yıllardır Vietnam pazarı için uçak kiralama gerçekleştiriyor.

Şirketin tarifeli uçuş izni de bulunuyor.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu