Havayolları

Türkiye Varlık Fonu, finansman desteği için THY ile görüşmeye başladı

Reuters’ın haberine göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) koronavirüs salgınından en kötü etkilenen şirketlerden olan ve bu süreçte gelirleri darbe alan Türk Hava Yolları (THY) ile bir sermaye desteği ya da finansman sağlanması programı için görüşmeler yürütüyor.

Konuya yakın kaynaklar ve üst düzey yetkililerin Reuters’a verdiği bilgiye göre sermaye desteği ya da finansman sağlama şeklinde olabilecek yöntemler üzerinde Türkiye Varlık Fonu ile çalışılıyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, kurtarma programının yöntemi ile ilgili görüşmeler sürüyor ancak hangi yöntemin kullanacağı ve programın tutarı henüz netleşmedi. TVF konuyla ilgili yorum yapmadı, haberin yazıldığı sırada THY’den bir cevap gelmedi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle seyahatlerin durması THY bilançosuna darbe vurdu. Şirket ikinci çeyrekte 2.23 milyar lira zarar etti. Maliyetleri düşürmeye çalışan THY, Ağustos ayında Hava-İş Sendikası ile 2021 sonuna kadar çalışan ücretlerinde %30-50 arası indirim konusunda anlaşma sağladı. Konuya yakın bir kaynak son dönemde Türkiye Varlık Fonu ile THY’nin bir kurtarma programı üzerinde görüşmelerini yoğunlaştırdığını belirterek, “TVF yaz aylarında Türkiye’deki ulaşım ve turizm ağırlıklı olmak üzere büyük zordaki şirketlere destek olmak için bir çalışma yaptı. THY’nin de bir kurtarma programına ihtiyacı olduğu çok açık. Bu bir sermaye desteği de olabilir, finansman desteği de olabilir” dedi. 

Türkiye Varlık Fonu toplam 1.4 milyar TL sermayesi bulunan THY’de yüzde 49.12 paya sahip. Salgın nedeniyle ülke sınırlarının kapatılması ve seyahatlerin durmasıyla nedeniyle piyasa değeri sert gerileyen THY’nin hisseleri dün itibarıyla 10.54 lira ile Şubat sonuna kıyasla yüzde 31 aşağıda seyrediyor. (Reuters)

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu