Havayolları

“Türkiye’ye rahatlıkla gidebilirsiniz”

Türkiye-Rusya ilişkileri, İdlib Operasyonu sırasında yine gerildi. Yaşanan sıkıntılı günler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Başkanı Putin arasında yapılan görüşmenin ardından yeniden yumuşamaya başlarken gözler iki ülke arasında turizme döndü.

İki liderin görüşmesi ve yaşanan anlaşmanın ardından turizm sektöründe ilk açıklama Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından geldi. Türkiye ile olumlu görüşlerini ortaya koyan ATOR, Rus turistlere “Türkiye’ye rahatlıkla gidebilirsiniz” mesajını verdi.

Türkiye için herhangi bir sorun olmadığına da dikkat çeken ATOR, “Ruslar Türkiye’ye rahatlıkla gidebilir. Güvenlik sorunu bulunmamakta. Ayrıca Corana Virüs konusunda da sorun yok” dedi.

TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN RUSYA “KURTARICI”

Bu yıl Corona Virüs, iptal edilen umre, uçuşların kapandığı Çin, Güney Kore, İran ve İtalya gibi pazarların kapanması nedeniyle havayolları Rusya’yı bekliyor. Rus pazarından gerçekleştirilecek uçuşlar için örneğin ULS Kargo Havayolları Airbus A330’larla uçmak için yolcu operasyonu başlatacak. Benzer bir uygulamanın MNG Havayolları tarafından da hayata geçirilmesi bekleniyor.

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu