Havayolları

THY’nin uçağı Dalaman’da kaldı, sefer iptal

Türk Hava Yolları’nın bu sabah Dalaman-İstanbul uçuşu yapacak 08.55’teki TK2555 sefer sayılı yolcu uçağı meydana gelen arıza nedeniyle kalkamadı. Sefer iptal olurken yolcular THY’nin alternatif sunmamasına isyan etti.

Sabah İstanbul’dan Dalaman’a gelen THY’nin Airbus A321neo tipi TC-LSH tescilli yolcu uçağı, inişin ardından dönüş seferini yapmak üzere hazırlıklara başladı. İstanbul yolcuları uçağa alındı. Kapı kapandıktan 10 dakika sonra A321neo tipi uçağın arızalandığı bilgisi kaptan pilot tarafından yolculara anons edildi. 

Yolcular terminale alınırken bekleyiş başladı. Yer hizmetleri şirketi tarafından yolculara bilgi aktarılmazken 13.40’taki ikinci uçağın dolu olması nedeniyle yolcular bu uçağa da aktarılamadı. 

THY, 12.30’da attığı SMS ile uçuşun iptal edildiği bilgisini paylaştı. Bu karara yolcular isyan etti. Bir çok kişi THY’nin alternatif sunmadığını belirterek “Sonraki uçaklara bilet değiştirmek istediğimizde ek ücret talep ediliyor. Sadece bilet ücretini iade etmek mi yolcu memnuniyeti? Bu kadar çok uçak yerde. THY neden uçak göndermiyor?”

Artan tepkiler sonrasında THY, saat 18.30’da yeni bir uçağın Dalaman’a gönderileceği bilgisini yolcularıyla paylaştı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu