Havayolları

THY ve PIA anlaşma yaptı

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) ve Türk Hava Yolları, ortak uçuş yapmak üzere anlaşma imzaladı. 

THY’nin genel müdürlük binasında gerçekleştirilen anlaşma sonrasında PIA’nın CEO’su General Arshad, Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Genel Müdür Bilal Ekşi ile görüştü. Hızla hayata geçirilecek anlaşma ile PIA günde 3 sefer Boeing 777 uçakları ile yolcularını İstanbul’a taşıyacak.

İstanbul Havalimanı’ndan THY Pakistanlı yolcuları 21 noktaya taşıyacak. Ayrıca PIA üç ayrı uçuş noktası için de THY’ye bağlantı sunacak.

PIA’nın Türkiye Temsilcisi Fly Service CEO’su Gökhan Sarıgöl bu anlaşmanın iki kardeş ülke Türkiye ve Pakistan’ı birbirine daha da yakınlaştırdığını belirterek, “Anlaşma sadece yolcu odaklı değil. PIA, kargoya dönüştürülen 2 adet Boeing 777-200 ile THY için de kargo taşıyacak. Önümüzdeki yıl, Pakistan Havayolları Karaçi-Hatay arasında charter sefer yapacak. Pakistanlı turistler daha önce Hainan ve Dubai’ye gidiyordu. Şimdi sırada Türkiye de var” dedi.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Burada anlayamadığım birkaç konu var: 1) PIA’ye “sahte lisanslı pilotlar” nedeniyle Avrupa’ya uçuş yasağı koyan EASA. Ancak 3. ülkeler de EASA üyesi olma durumdalar (Pakistan gibi, Türkiye gibi…), eğer ki uçakları Avrupa Birliği ülkelerine uçuyorsa. Şimdi bu sair üye ülkeler de EASA’nın kararlarına uymak zorunda değiller mi? PIA uçakları, PIA kokpit ekipleriyle IST’a (ya da Türkiye’de herhangi bir havalimanına) nasıl uçacak? 2) CAA (İngiltere SHGM’si) ile Pakistan bu yasağa bir bypass bulmuşlar: Pakistan ve İngiltere arası Portekiz charter şirketi Hi-Fly’dan wet lease kiralanan uçaklar uçacak/uçuyor. Yani uçaklar PIA uçağı değil, kokpit ekipleri de PIA’dan değil… Türkiye seferlerinde buna benzer bir hülle mi var? 3) Söz konusu yasak şimdilik yıl sonuna kadar geçerli. PIA ile Türkiye (IGA & TK) kalan süre için mi anlaşma yaptı, yoksa daha uzun süre için mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu