Havalimanları

İstanbul Havalimanı 2020’de yolcu sayısında Avrupa’nın lideri oldu

Koronavirüs salgını havacılık sektörünü vururken yolcu sayılarında da dramatik düşüşler yaşandı. Avrupa havalimanları yolcu sayısı sıralamasında 2020’de 23,4 milyon yolcu ile İstanbul Havalimanı birinci oldu.

Bloomberg tarafından yapılan araştırmada İstanbul Havalimanı 23,4 milyon yolcuya ulaşırken ikinci 22,3 milyon yolcu ile Londra Heathrow ve üçüncü de 22,1 milyon ile Paris Charles de Gaulle Havalimanı oldu.

2019’da Heathrow 80, Paris Charles de Gaulle ise toplam 74 milyon yolcu ağırlamıştı. İstanbul Havalimanı’nın 2019 performansı ise Atatürk Havalimanı ile birlikte 68 milyon yolcu olarak gerçekleşmişti.

İNGİLTERE BÜYÜK DARBE ALDI

Avrupa Birliği’nin sıkı önlemlerine rağmen İngiltere koronavirüs salgını başlarken yeterli önlem almaması, sonrasında ise aralık ayından itibaren mutasyon geçiren virüsün etkileri Heathrow Havalimanı’nın sıralamasını aşağıya çekti.

Heathrow’da 2020’de ortalama yüzde 73 düşen yolcu sayısı, aralık ayında yüzde 83 oranında azaldı. Bir çok ülkenin başlattığı İngiltere’ye uçuş yasağı ise halen kısmen sürmekte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu