Havayolları

THY ile Do&Co arasında ödeme pazarlığı

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz mart ayından itibaren salgın sürecine girilmesi ile birlikte tüm ödemelerini yeni bir plana bağlamıştı. Çok acil durumlar haricinde dış şirketlere ödeme yapmayan THY’nin son 6 aydır ikram ortağı Turkish Do&Co’ya da ödemeleri büyük ölçüde durdurması sıkıntıya neden oldu.

Turkish Do&Co, bugünden itibaren uzun menzilde business class’ta sıcak yemek servisine başladı. Bu adımla birlikte Turkish Do&Co THY’den tekrar ödeme almayı planlıyor.

ARKA ARKAYA ÖNLEM

Salgın nedeniyle durdurulan ikram nedeniyle havacılık sektöründe bu alanda faaliyet gösteren tüm şirketler ağır yara almıştı. Turkish Do&Co, pandemi öncesinde Avrupa ve Ortadoğu hatlarında kullanılan servis şefi uygulamasını kaldırmıştı. Turkish Do&Co servis şeflerine kabin memurluğu imkanı verdiğini belirtse de koronavirüs salgını nedeniyle bu uygulama tam anlamı ile hayata geçirilememişti.

Arkasından da uçan şef uygulaması durdurulmuştu. Uçan şefler, uzun menzilli hatlarda görev yapıyor ve yolcuların karşısına şef üniforması ile çıkıyordu. Şefler, Turkish Do&Co personeli olarak görev yapıyordu. Uçuşlar  dışında şefler mutfakta veya salonlarda çalışıyordu.

Turkish Do&Co personeli bu dönemi Kısa Çalışma Ödeneği ile geçirmeye çalışırken uygulamanın durdurulması ile birlikte çok sayıda çalışanın işini kaybetmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Rekabet başlayınca şefleri olmadan ne yapıcak bakalım THY.
    Diğer hava yolları ikram vermeye ve lüks standartlarına devam ediyor ya da bir şekilde pandemiye göre güncelliyor. THY herşeyi kaldırmayı tercih ediyor, yolcular şikayet ediyor ekipler şikayet ediyor. Eskiden para verip seyahat ettirdikleri Youtuber, influencerlar yeni yayınlarında THY’nin corona tedbirleri altında yaptıkları hakkında ne kadar kötü olduğunu gün yüzüne vurmaya başladı bile.
    Josh Cahill TURKISH AIRLINES NEW A350 ECONOMY CLASS & HOOLIGAN LIKE CREW videosunun 7.55 den sonrasını bir izleyin..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu