Havayolları

THY günlük 1000 uçuşu aştı

2021 yılının ilk 5 ayında Avrupa hava sahasının en çok uçuş gerçekleştiren havayolu olan şirket 25 Haziran Cuma günü gerçekleştirdiği 1065 uçuş ile pandemi başlangıcından itibaren ilk kez bir günde 1000 uçuş (konma sayısı) barajını aşmayı başardı.

Türk Hava Yolları’nın başarılı performansı ile ilgili yorumlarını dile getiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “Bu süreç, gökyüzüne yükselen uzun bir merdiven gibi. Güvenlik tedbirlerimizi aldık, ileriye odaklandık ve her basamakta daha güzel sonuçlar alarak yükseliyouz.  Çalışma arkadaşlarımızla emek vermeye, adım atmaya devam edeceğiz. Bulutların üzerinde lider olana kadar çalışacağız. Yeniden dört haneli uçuş rakamlarına ulaştığımız için mutluyum, her geçen gün hem bu sayıyı hem de doluluk oranımızı artıracağımıza inanıyorum.” dedi.

Uçuş Sayısı Üç Haftada Yüzde 23.4 Oranında arttı…

2020 yılının ikinci çeyreğinde yolculu uçuşlar tamamen durma noktasına gelmiş ve hem yurt içi hem de uluslararası uçuşlarda havacılık tarihinde görülmemiş bir dönem yaşanmıştı. 2021 yılı itibarıyla dünya çapında artan aşı uygulamaları, seyahat kısıtlamalarının esnetilmesi ve yaz sezonunun başlangıcı ile havayoluna olan seyahat talebi de normalleşmeye başladı. Türk Hava Yolları’nın pandemi döneminde uyguladığı başarılı stratejisi sonuçlara olumlu yansırken 863 uçuş gerçekleştirilen 4 Haziran’dan sonra geçen 21 günlük sürede günlük uçuş sayısı yüzde 23.4 oranında artmış oldu. 

Türkiye Uçuşlarında Turizm Etkisi…

  Türk Hava Yolları, 1065 uçuş gerçekleştirdiği 25 Haziran günü Türkiye’ye varış uçuşlarında yüzde 75.3 Türkiye kalkışlı uçuşlarda ise yüzde 68.2 doluluk oranıyla uçtu. Türkiye varışlı uçuşlarda doluluk oranında görülen yüksek oranda turizm amaçlı seyahat eden yolcu talebinin pozitif etkisi görüldü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu