Havayolları

THY 28 Mart’tan itibaren Libya’ya uçmaya başlıyor

Libya’da çıkan iç savaş öncesinde seferlerini durduran Türk Hava Yolları, yeniden uçmaya başlayor. İlk hat, Mitiga olacak.

THY seferlerine 28 Mart’tan itibaren başlayacak. Planlanan uçuş sayısı haftalık 3 olarak belirlendi.

THY 2014 yılında bölgede artan risk nedeniyle seferlerini durdurmak zorunda kalmıştı. O dönemde THY Libya için dünyaya açılan önemli bir kapıydı.

Seferlerin başlamasıyla ilgili olarak Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak “Elhamdülillah, yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra Türk Hava Yolları (THY), önümüzdeki haftadan itibaren Libya seferlerine yeniden başlayacak” dedi.

Seferlerde ise bilet ücretleri tek yön 5 bin 790 TL’den başlıyor. Bu fiyata tüm vergi ve harçlar dahil. İstanbul Havalimanı’ndan saat 14.00’te havalanacak THY uçağı, Mitiga’ya yerel saatle 16.20’de ulaşacak.

THY’nin en büyük rakibi Mısır Havayolları

Savaş sonrasında bölgedeki havayolları tekrar Libya uçuşlarına başladı. Bu hat için THY’nin en büyük rakibi Mısır Havayolları. Kahire aktarmalı olarak gerçekleştirilen seferlerde Mısır Havayolları Bingazi’ye uçuyor.

Bilal Ekşi: Libya seferlerimiz yeniden başlıyor

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi Libya seferlerinin başlayacağını duyururken, konuya ilişkin açıklamasında, “Libya’ya seferlerimiz başlıyor. Haftada 3 sefer yapacağız. Seferlerimiz satışa açılmıştır” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu