HavayollarıUçuş Tüyoları

THY 26 Mart’ta Zambiya’nın başkenti Lusaka’ya uçuyor

Afrika’ya kıta dışından en fazla uçan şirketlerin başında gelen Türk Hava Yolları, seferlerine yeni bir nokta daha ekliyor. Zambiya’nın başkenti Lusaka’ya uçuşlar 26 Mart’tan itibaren başlıyor.

Haftanın iki günü karşılıklı gerçekleştirilecek uçuşlar, ilk etapta 26 Mart ile 27 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Lusaka uçuşları, İstanbul Havalimanı’ndan Tanzanya’nın Dar es Salaam kentinde yer alan Julius Nyerere Uluslararası Havalimanı’ndan aktarmalı olarak gerçekleştirilecek.

Üç farklı mevsim

Üç farklı mevsimin görülmesi sebebiyle Zambiya diğer Afrika ülkelerinden ayrılıyor. Ülkenin en kalabalık kenti Lusaka ekonomisiyle de ön plana çıkıyor. Kıtanın en hızlı gelişen başkentlerinden biri olan Lusaka’da modern yapılar geleneksel Afrika kültürüyle bir sentez oluşturuyor.

Başken, 1,7 milyon nüfusu ile aynı zamanda Zambiya’nın da en büyük kenti. Güney Afrika denildiğinde akla gelen en önemli turizm merkezlerinin başında Victoria Şelaleleri geliyor. Kafue Ulusal Parkı, bir başka önemli turizm noktası.

LUSAKA’DA GEZİLECEK YERLER İÇİN TIKLAYIN

THY Afrika’da büyüyor

Halen THY, Afrika’da 27 ülkeye ve 30 noktaya sefer yapıyor. Bir çok uluslararası yolcu, THY uçaklarını kullanarak İstanbul Havalimanı’na genellikle Avrupa ve Ortadoğu noktalardından geliyor. Ardından Afrika’ya uçuyor.

Önümüzdeki yıllar için THY Afrika kıtasında uçulacak hat sayısını 35’in üzerine çıkarmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu