HaberlerHavayolları

THY, 12 bin gönüllüyü 80 uçakla deprem bölgesine taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili vuran depremlerin ardından arama- kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen 11 bin 780 gönüllüyü 80 uçuşla deprem bölgesine taşıdı.

İstanbul Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı başta olmak üzere dünden itibaren özel seferler düzenleyen THY, arama kurtarma ekiplerini bölgeye ulaşmasını sağladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu sabah 07.00’a kadar Adana, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa’ya 80 sefer düzenlendiğini açıkladı. Azerbaycan, Almanya, İspanya, Sırbistan, Macaristan, Malta, Kosova, Arnavutluk, Malezya, Kırgızistan ve Japonya’dan gelen 400 kişiden oluşan arama kurtarma ekipleri de THY tarifeli seferleriyle Türkiye’ye geldi.

Lütfen anlayışla karşılasınlar

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “AFAD’ın davetine uyarak deprem bölgesine gitmek için havalimanlarımıza gelen 11 bin 780 gönüllü vatandaşımızı 80 sefer ile Adana, Gaziantep, Adıyaman ve Urfa’ya götürüldü. Vatandaşlarımızın gönüllü olma çağırına yoğun talebi olduğunu memnuniyet ile görüyoruz. Bu sebeple havalimanlarıma gelen tüm gönüllerimize hizmet verememiş olabiliriz. Lütfen anlayış ile karşılasınlar. THY ailesi olarak deprem bölgesine profesyonel kurtarma ekipleri ve malzeme göndermek için İstanbul, İzmir, Ankara havalimanlarından tüm gücümüzle seferlerimizi devam ettiriyoruz. Bugün de deprem bölgesine yoğun operasyonlarımız devam edecektir. Allah tüm milletimizin yardımcısı olsun. El birliği ile tüm sıkıntıların üzerinden geleceğiz” dedi.

8 kargo uçağı İncirlik Üssü’ne indi

Deprem bölgesine arama kurtarma ekiplerinin kargo uçaklarıyla yardım malzemelerini taşıyan THY, Şu ana kadar 9 kargo seferi düzenlenirken, 8 seferin İncirlik Üssü’ne yapıldığı bildirdi. Ayrıca bugün İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan deprem bölgesine 2 kargo uçuşunun yapılacağını açıklandı. Gün içinde kalkması planlanan 8 uçak daha var. 5 tanesi İstanbul Havalimanı’ndan Adana’ya, 2 tanesi de Sabiha Gökçen’den İncirlik’e, bir tanesi ise Esenboğa’dan İncirlik’e gidecek şekilde planlandı. Kargo uçuşlarıyla deprem bölgesine başta çadır olmak üzere, tıbbi malzeme, arama kurtarma araçları, jeneratör, giyim malzemesi, itfaiye araçları gibi yardım malzemeleri taşınacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu