Havayolları

Swiss’in uçakları Ürdün’de

Lufthansa Grubu içinde yer alan İsviçreli Swiss Havayolları’nın bugün 7 uçağı birden Zürih’ten havalandı. Rota, Ürdün’ün başkeni Amman’dı. Aslında bu uçuş ne bir kurtarma seferi ne de ticari bir uçuştu. 5 adet Airbus A320 ile 3 adet Airbus A330’den oluşan filoda uçaklar kriz dönemini Amman Havalimanı’nda geçirmek üzere havalandı.

Kriz döneminde park pozisyonuna alınan uçaklar için bekleme alanının kuru iklime sahip olması çok önemli. Kuru hava, bekleme sırasındaki uçaktaki korozyonu en aza indiriyor. Bu nedenle örneğin Avrupa’da Fransa’da ve İspanya’da kuru havaya sahip havalimanları kullanılıyor. ABD’de ise çöllerde bulunan havalimanlarına ilgi yoğun.

Swiss, bir süre önce de Zürih yakınlarındaki askeri üsse çok sayıda uçağını havalimanlarında yaşanan yer sorunu nedeniyle taşımıştı.

1 EYLÜL’E KADAR BİLET SATIŞI DURDU

Swiss, geçtiğimiz günlerde 1 Eylül 2020 tarihine kadar bilet satışını durdurmuştu. Şirket yaz dönemini uçuş yapmadan geçirecek. Bu nedenle uçakların durumu daha da önem kazanıyor. Swiss uçakları Amman’da beklerken aynı zamanda bakımlarının da yapılmasını istedi. Bu konuda Royal Jordan Havayolları’nın teknik bölümlü ile anlaşma yapıldı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu