HaberlerHavayolları

SunExpress’ten 3 yıllığına Bulgaristan ortaklığı

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi SunExpress, Avrupa merkezli uçuşlar için Bulgaristan adımı attı. SunExpress, Bulgar charter havayolu Electra Airways ile 2025, 2026 ve 2027 yaz sezonu için üç yıllık satış ortaklığı anlaşması imzaladı.

Ortaklık kapsamında SunExpress ağ planlama, çizelgeleme, slot, satış, pazarlama ve gelir yönetimi gibi tüm ticari görevleri üstlenecek. Electra Airways ise yer hizmetleri, uçuş operasyonları ve uçak içi hizmet gibi operasyonel konulara odaklanacak.

Varna ve Burgaz’a uçulacak

Taşıyıcı ilk etapta Almanya’dan Bulgaristan’ın liman kentleri Varna ve Burgaz’a uçacak. Bu seferler, Airbus A320 ile yapılabilecek. Ardından daha fazla Avrupa rotası uçu tarifesine eklenecek.

Mayıs 2025’te başlayacak

Seferlerin gelecek yıl başlaması hedefleniyor. İlk sefer için hedef ise Mayıs 2025.

SunExpress şefi Max Kownatzki, “Başarılı ortaklık modelimizin genişletilmesi, uluslararası ayak izimizi artırmak ve ortaklarımızla yakın işbirliği içinde ağımızı genişletmek için stratejik bir adım” dedi.

Kownatzki, ”Aynı modele dayalı başka ortaklıklar kurmak için derin uzmanlığımızdan yararlanıyoruz, böylece satış ortaklarımıza sunduğumuz teklifleri daha da genişletiyoruz“ diye konutu.

Mısır ortaklığı

Salgın başlamadan önce SunExpress’in hem Antalya merkezli Türk, hem de Almanya merkezli havayolu vardı. Ancak yükselen maliyetler nedeniyle Almanya merkezli şirket kapatıldı.

Kownatzki, “Salgından önce Almanya ve Türkiye’de iki şirket vardı. 4 yıl önce Almanya şirketi kapatınca bazı trafik haklarını kaybettik. Bunlardan biri de Mısır uçuş haklarıydı. Air Cairo ile bir ortaklığımız vardı. Şu anlık haftalık 80 frekansımız var” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu