Havayolları

SunExpress yıl sonuna kadar 2 bin uçuş daha yapacak

Bu yıl filosunu büyüterek 9 ayda toplam 10 milyon yolcu taşıyan SunExpress, ekim, kasım ve aralık aylarında 2 bin uçuş daha yapacak. Yüzde 88 doluluk oranı ile uçan şirket, yıl sonuna 12 milyon yolcuyu hedefliyor.

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa Havayolları’nın ortak şirketi olan SunExpress’in gelenekselleşen yıl değerlendirme toplantısı Antalya’da yapıldı. Şirketin CEO’su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu hem bu yılı hem de havayolunun gelecek yıl planlarını anlattı.

Salgının ardından 2023 SunExpress için tekrar büyüme yılı oldu. CEO Max Kownaztzki şunları söyledi:

“2023 yılının ilk üç çeyreğinde %88’lik bir doluluk oranı ile 10 milyona yakın yolcu taşıyarak yeni bir rekora imza attık. Yolcu trafiği anlamında hedefimizin üstünde bir performans gösterdik ve yıl sonuna kadar 12 milyon yolcu hedefimizi aşacağımızı öngörüyoruz.

Yaz sonrası Türkiye’ye yönelik devam eden talebi karşılamak amacıyla kapasite artışına gittik ve yıl sonuna kadar 2000’den fazla ek uçuş planladık Türkiye’nin bu yıl için 60 milyon turist hedefine katkıda bulunmaya devam edeceğiz”.

Bu kış 15 yeni uçuş noktası açılacak

Kownatzki, Türkiye’nin lokomotif sektörü turizmin elçisi olarak Sunexpress’in kış sezonuna da yatırım yaparak Türkiye’nin sadece yaz sezonunda değil tarihi, doğası, yerel mutfağı ve spor turizmi için altyapısıyla tüm yıl boyunca önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladı.

Kownaztzki; “Turizmi tüm yıla yaymak için bu yıl kış kapasitemizi de artırarak uçuş ağımıza 15 yeni rota ekledik. Bu kış Üsküp, Abu Dabi, Şarm El-Şeyh, Sofya, Krakow ve Kıbrıs gibi yeni ve birbirinden güzel destinasyonları Antalya ve İzmir ile bağlayacağız” dedi.

SunExpress Güney Afrika’da iki uçakla uçacak

737 MAX’ler için toplam 42 adetlik sipariş

Sunexpress büyüme için 42 adet Boeing 737 MAX siparişi vermişti. Bu uçakların 9’u filoya katıldı. Kalan 33 uçak ise 2028-2029’a kadar Boeing tarafından teslim edilecek.

“Rusya’ya uçmayı planlamıyoruz”

Toplantıya katılan gazetecilerin “Rusya’ya uçacak mısınız” sorusunu ise Kownatzki şöyle cevapladı:

“Rusya uçuşlarını savaştan çok önce zaten durdurmuştuk. Çünkü buradan para kazanamıyorsunuz. Seferler tek yön yapılıyor. Bir bacağı dolu, diğeri ise boş. Bu nedenle kârlı değil. Gelecekte de Rusya ile ilgili planlamamız yok”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu