Havayolları

SunExpress kış sezonunda 15 yeni hat açıyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress Havayolları, bu kış döneminde 2019 rakamlarına ulaşarak önümüzdeki günlerde 15 yeni uçuş hattı açılışı gerçekleştirecek.

Antalya’da yapılan toplantı ile 2022 sezonunu değerlendiren SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, bu yazın çok iyi geçtiğini söyledi. Havayoluna talebin çok ciddi arttığına dikkat çeken Kownatzki, “Yılın ilk 9 ayında 8 milyon yolcu taşıdık. Hedef yıl soruna kadar 10 milyon yolcuya ulaşabilmek” dedi.

Kış sezonunda büyümenin devam edeceğini ifade eden Kownatzki, “2022’de uçuş ağımız için tarihi büyümeyi hayata geçirdik. Bu süreç kış döneminde de sürecek. Eylül ve Ekim için 1000’er uçuş ek kapasiteye Kasım ayında 550 ek uçuş daha geliyor. 2019 ile karşılaştırdığımızda kış uçuş sayımızı yüzde 35 daha artırıyoruz” dedi.

Tecrübe ve uzmanlığını ABD’ye taşıyor

SunExpress bu yıl kış döneminde 4 uçağını ABD’ye ekipleri ile kiralayacak. Wet Lease olarak adlandırılan bu operasyonda ABD merkezli şirket adına 4 uçak görev yapacak. Aralık 2022 ve Nisan 2023 arasında 4 uçak ve toplam 120 personel ABD’de uçuş gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu