Havayolları

SunExpress filosu 2035’te 166 uçağa çıkacak

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi SunExpress, filo planını netleştirdi. Havayolu 10 yıl içinde şu an 66 olan uçak sayısı 166’ya çıkacak.

Havayolu şirketi, geçen yıl tarihinin en büyük uçak siparişine ulaşmıştı. Dubai Havacılık Fuarı sırasında ABD merkezli üretici Boeing ile toplam 77 adetlik 737 Max anlaşması yapan SunExpress bu uçaklarla hem filosunu yenileyecek hemde büyüyecek.

Boeing halen SunExpress’e 737 Max teslimatlarını sürdürüyor.

Hedef, 2035 yılında toplam 166 uçağa ulaşabilmek. Halen havayolunun Türk bayrağı taşıyan toplam 66 uçağı bulunuyor.

Bu yaz 11 uçak daha filoya eklenecek

Havayolu şirketi yaz sezonuna kadar 5 yeni uçağı Boeing’ten teslim alacak. Ayrıca 6 uçak da wet lease yani uçuş ekipleri ile birlikte kiralanacak. Hedef, yaz döneminde 77 uçaklık filo ile yolcu taşımak.

Şirketin 2028’de 100 uçağa, 2033’de 150 uçağa çıkması planlanıyor.

Yeni siparişlerin SunExpress’in Türkiye’ye yönelik artan talebini karşılama ve turizmi destekleme konusundaki kararlılığa dikkat çeken havayolunun CEO’su Max Kownatzki, şunları söyledi:

“Türkiye’ye yönelik artan talebi karşılama ve turizmi destekleme konusundaki kararlılığı destekliyoruz. Türkiye ve Avrupa arasındaki uçuşlarımızla turizm için önemli bir paydaş olduğumuzu tekrar kanıtladık. Planladığımız büyüme, Türkiye turizmine olan bağlılığımızın bir göstergesidir” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu