HaberlerHavayolları

SunExpress, felaket bölgesinden 15 bin depremzedeyi tahliye etti

SunExpress, Türkiye’yi vuran deprem bölgesinden, felaketin yaşandığı ilk günden bu yana 330’dan fazla yardım uçuşu yapıp, 15 binden fazla depremzedeyi tahliye etti.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu Sunexpress, 6 bin 500’den fazla arama- kurtarma görevlisi ve sağlık ekibini deprem bölgesine ulaştırmakla birlikte, yetkili kuruluşlar aracılığıyla gelen 208 ton yardım malzemesini de afet bölgelerine ücretsiz olarak taşıdı.

SunExpress ayrıca DPD, FIEGE, time: matters, CB Customs Broker GmbH ve Lufthansa Cargo iş birliğiyle Almanya’da hayata geçirdiği ‘Birlikte Destek Oluyoruz’ inisiyatifi kapsamında Frankfurt’tan Antalya’ya özel kargo uçuşlarıyla battaniye, hijyen ve gıda gibi bireysel bağışların da deprem bölgesine ulaştırılmasını sağlıyor.

SunExpress öncülüğünde kurulan ‘hava köprüsü’nün ilk uçağı Antalya’da

SunExpress, deprem bölgesinden ücretsiz olarak gerçekleştirdiği tahliye uçuşlarını da 1 Mart’a kadar uzattı. Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Hatay ve Mardin kalkışlı tüm yurt içi uçuşlar için SunExpress web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden ücretsiz rezervasyon yapılabiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu