Havayolları

Singapur’dan ilginç uçuş

Singapur Havayolları, koronavirüs krizinde ilginç bir sefere başladı. Toplam 3 saatlik uçuşta, Singapur Havayolları kendi vatandaşlarına Singapur Changi Havalimanı’dan kalkıp yine aynı meydana iniş içeren ilginç bir uçuş sunuyor. Dr. Abdullah Nergiz yazdı…

Covid-19 krizi, havayollarına sıra dışı şeyler yaptırmaya devam ediyor.

Haber bu kez, Güneydoğu Asya’nın parlayan yıldızı Singapur’dan.

Yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %99 oranında daha az olan Singapore Airlines, hiç görülmemiş bir operasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Singapore Airlines, Singapur’dan Singapur’a uçuş yapmayı planlıyor!

Hayır, yanlış okumadınız; Singapur Changi Havalimanı’ndan kalkacak uçaklar, havada üç saat kadar tur attıktan sonra yeniden Changi Havalimanı’na geri dönecek. (flights to nowhere)

Söz konusu uçuşlar, otel konaklaması, alışveriş kuponları ve limuzin servisiyle birlikte bir paket halinde sunulacak.

pastedGraphic.png

Bu sayede, çok uzun zamandır havayolu seyahatinden uzak kalmış olan Singapur halkının uçağa binme arzusu gerçekleştirilmiş olacak.

Yapılan bir ankette yolcuların, Economy Class için SG$288 ($210) ve Business Class için SG$588 ($430) gibi bir fiyatı ödeme potansiyeli bulunduğu görüldü.

Aynı zamanda, çok cüzi bir miktarda olsa da Singapore Airlines için bir gelir kaynağı yaratılırken, kabin ve kokpit ekiplerinin gerekli uçuş sürelerini tutturmaları yönünde de bir katkı sağlanacak.

Japonya’dan ANA ve Tayvan’dan EVA Air ve Starlux adlı havayolları da geçtiğimiz aylarda benzer uçuşlar yapmıştı.

Ancak bu uçuşlar genelde bir bir seferlik olmuştu.

Yeterli talebin gelmesi halinde, Singapore Airlines’ın uçuşlarının daha düzenli ve devamlı olacağı tahmin ediliyor.

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu