HaberlerHavayolları

Pegasus’dan da part time uygulaması

İki gün önce ilk defa tolgaozbek.com tarafından duyurulan Türk Hava Yolları’nda temmuz ayında yapılacak 15 günlük ücretsiz izin uygulamasına Pegasus da geçiyor. Pegasus Havayolları, kabin memurlarına mesaj göndererek, 1 Temmuz’dan başlayıp 31 Aralık 2020 tarihine kadar part time yani yarı zamanlı çalışmaya geçme kararı aldı. Benzer bir kararın THY tarafından da alınması bekleniyor.

Kabin Memurlarına gönderilen bilgi notunda pandemi sürecinin giderek uzadığına dikkat çekilerek “Bu negatif etkinin ne kadar devam edeceği ve önümüzdeki sürecin neler getireceği de maalesef öngörülememektedir. Daha önceki duyurularımızda sizlere ilettiğimiz gibi aylık olarak ürettiğimiz uçuş saatlerinde büyük düşüşler söz konusudur. Örneğin normal zamanda yaklaşık olarak 45000 bin saat uçuş ürettiğimiz Temmuz ayı için şu an planlı uçuş saatimiz 10000 saat civarındadır ve devamlı olarak alınan yeni kararlara bağlı olarak azalma yönündedir” dendi.

KABİN MEMURLARI 15 GÜN UÇACAK

Bilgilendirmede kabin memurlarının yıl sonuna kadar ayda 15 gün uçacağı belirtildi: “Bu noktadan hareketle şirket yönetimi tarafından 1 Temmuz – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında tüm kabin ekiplerinin 15 günlük part-time şeklinde uçmaları kararı alınmıştır. Part Time periyot seçimi yapılmayacak olup, periyotlar Ekip Planlama tarafından belirlenecek ve değişmeyecektir.

Yayınlanacak olan Temmuz ayı programınızda UPV olarak göreceğiniz 15 günlük tarih için ücretsiz izin dilekçesi yazarak 15 Temmuz’a kadar Vildan Uygur’a göndermeniz gerekmektedir”

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BELLİ DEĞİL

“Temmuz – Ağustos ve Eylül ayları için kısa çalışma ödeneği olması durumunda ise kısa çalışma ödeneği için açıklanacak olan koşulları sağlayan kabin ekiplerimiz için kısa çalışma ödeneğine başvurulacaktır”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu