Havayolları

Pegasus yeni uçak siparişine hazırlanıyor

Pegasus Havayolları, önümüzdeki yıllardaki büyüme için yeni bir uçak siparişi için çalışmalara başladı. Havayolunun Genel Müdürü Güliz Öztürk, bu konuda adımların kısa süre içinde atılacağını açıkladı.

IATA’nın İstanbul’da yapılan genel kurulunda konuşan Öztürk, filo yapısı hakkında bilgi verdi. Halen 99 uçağa sahip şirketin filosunda 8 adet A320ceo, 46 adet A320neo, 31 adet de A321neo bulunuyor. Toplam 85 adetlik güçlü Airbus filosunun yanı sıra şirket halen 14 adet Boeing 737-800 ile uçuşlarını sürdürüyor.

Yeni alınacak uçaklar

Güliz Öztürk, 100 adedi kesin kalanı da opsiyon uçak alımlarını 2012’deki anlaşmanın ardından 114’e çıkardıklarını belirterek, “42’si A320neo, 72’si de A321neo olmak üzere bu anlaşmayı şekillendirmiştik. Teslimatlar 2026’da tamamlanacak. Bugünden itibaren toplam 42 uçak daha teslim alacağız. Ancak talep yüksek. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti 2024’te ikili iniş ve kalkışa müsait olacak şekilde hizmete girecek. Böylelikle kapasite yıllık 70 milyon yolcuya kadar çıkacak. Bunu hazırlık yapmak üzere uçak siparişi üzerinde çalışıyoruz” dedi.

A321XLR düşünülüyor mu?

Basın toplantısında sorulan Airbus’ın tek koridorlu ama uzun menzilli uçağının Pegasus filosuna katılıp katılmayacağı konusunda ise Öztürk şu cevabı verdi:

“A321neo, 6 saat havada kalabiliyor. Türkiye’nin etrafında 6 saatlik uçuş mesafesine kadar 500’e yakın nokta var. Pegasus olarak şu anlık daha uzun menzilli bir uçağı düşünmüyoruz.”

Geniş gövde planı var mı?

Pegasus bu yıl özellikle Antalya’ya odaklanmış durumda. Güliz Öztürk, gelişmeleri takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Halen Antalya merkezli 17 adet uçağımız uçuyor. Tek başına bu sayı, ciddi bir havayolu büyüklüğünde. Gelişmelere bakıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Pazar konusunda farklı alternatifleri değerlendiriyoruz.”

Pegasus, 100’üncü uçağını Cumhuriyet’in 100’üncü yılında teslim alacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu