FuarSavunma

Savunmanın kalbi SAHA EXPO’da 114 anlaşmaya imza atıldı

Yerli ve milli savunma sanayii ürünlerinin sergilendiği SAHA EXPO fuarı sona erdi. Türk mühendislerin eseri olan teknolojik ürünler son günde vatandaşlarla buluştu. SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA EXPO’da 114 anlaşmaya imza atıldığını açıkladı.

İstanbul’da düzenlenen SAHA EXPO sona erdi. 4 gün süren maratonun son gününde ise fuarın kapıları vatandaşlara açıldı. Fuar, farklı ülkelerden gelen misafirleri dört gün boyunca ağırladı. Son günü vatandaşlara açık olan fuara özellikle gençlerin ilgisi de oldukça yüksekti.

114 ANLAŞMAYA İMZA ATILDI

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “57 ülkeden 390 yabancı firma katılım gösterdi. İşletmeden işletmeye burada görüşmeler gerçekleştirilmiş oldu. Ve bu arada 114 anlaşmaya imza atıldı” dedi.

‘SİHA’LARLA KAZANILAN İLK SAVAŞI TÜRK ORDULARI KAZANDI’

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise, “Son 20 senelik insansız hava araçları serüveninde tüm gelirlerinin yüzde 75’ine yakın bir kısmı ihracattan geliyor. Bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 98 bandında gerçekleşmişti. İlk göz ağrımız Bayraktar TB2 silahsız hava araçları değerlendirildiğinde, kendi sınıfının çok önemli bir noktasında. SİHA’larla kazanılan ilk savaşı Türk orduları kazandı. Böylece Dünya tarihine geçmesine vesile oldu” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu