Hava Kuvvetleri

BAE, Brezilya’dan 20 adet KC390 askeri nakliye uçağı alıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) savunma sanayii ekosistemini yöneten Tawazun Council for Defence Enablement, Brezilyalı Embraer ile KC390 askeri nakliye uçağı alımı için imza attı. 10’u kesin, 10’u da opsiyon toplam 20 uçak için yapılan anlaşmada, BAE alımda istikameti Brezilya’ya çevirmesi dikkat çekti.

Anlaşma, Tawazun Council Genel Sekreteri H.E. Dr. Nasser Humaid Al Nuaimi ile Embraer Defense & Security Başkanı ve CEO’su Bosco da Costa Jr. tarafından imzalandı.

İmza töreninde BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakan Yardımcısı H.H. Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan ile Embraer CEO’su Francisco Gomes Neto de hazır bulundu.

Yerli işbirliği yapılacak

Sözleşme kapsamında C-390 filosu için Kapsamlı Bakım, Onarım ve Revizyon (MRO) yetenekleri ile satış sonrası destek hizmetleri, bir BAE savunma şirketi ile iş birliği içinde geliştirilecek. Böylece hem operasyonel bağımsızlık artacak hem de yerel savunma sanayii kazanımlar elde edecek.

BAE Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Komutanlığı, yoğun bir teknik ve operasyonel değerlendirme sürecinin ardından C-390’ı seçti. Bu süreçte uçağın BAE’nin gerçek operasyonel ortamında test edildiği kapsamlı bir kampanya da gerçekleştirildi. Seçimde performans, güvenilirlik, ömür boyu maliyetler ve operasyonel verimlilik kriterleri ön planda tutuldu.

Uçak, modern orduların talep ettiği çok-rollü (multi-mission) yetenekleri ve yüksek operasyonel verimliliğiyle öne çıkıyor.

Uçağın aldığı en büyük tek seferde sipariş

Bu sipariş, C-390 Millennium’un tek bir ülkeden aldığı en büyük uluslararası sipariş olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda uçağın Orta Doğu’daki ilk başarısını temsil ediyor.

Dr. Nasser Humaid Al Nuaimi, anlaşmayla ilgili şunları söyledi:

“Bu sözleşme, BAE’nin askeri hava nakliye kabiliyetinde önemli bir sıçrama anlamına geliyor. Kuvvetlerin hazır olma düzeyini artıracak, operasyonel verimliliği yükseltecek ve Silahlı Kuvvetlerimizin farklı operasyonel ortamlarda geniş bir görev yelpazesini etkin şekilde yerine getirmesini sağlayacak.”

Embraer Defense & Security Başkanı Bosco da Costa Junior ise şöyle konuştu:

“BAE’nin C-390 Millennium’u seçmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bu oyun değiştirici ve operasyonel olarak kanıtlanmış uçak, BAE Hava Kuvvetleri’ne önümüzdeki on yıllarca her zaman, her yerde geniş bir görev yelpazesini yerine getirme kabiliyeti sunacak. Embraer, C-390 yeteneğini zamanında teslim etmek ve dünya standartlarında destek sağlamak için tam taahhüt veriyor. Amacımız BAE ile uzun vadeli, karşılıklı fayda sağlayan bir ortaklık kurmak.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu