Havayolları

Pegasus bu yıl 20 uçak daha alıyor

Pegasus Havayolları’nın Genel Müdürü Güliz Öztürk, bu yılı Pegasus’un zorlu geçen iki yılın ardından çıkış yılı olacağını açıkladı. Güntay Şimşek’in HaberTürk’te yayınlanan Airport Programına  konuk olan Öztürk, bu yıl Pegasus’un filosuna 20 uçak daha ekleyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde genel müdürlüğü Mehmet Nane’den teslim alarak Türkiye’nin ilk kadın havayolu genel müdürü olan Güliz Öztürk, Airbus’a sipariş verilen 100 uçaktan 20’sinin teslim alınacağını söyledi. Bu uçak tipi Airbus A321neo olacak. 

Teslim alacakları A321neo’ların 239 koltuklu olduğunu belirten Güliz Öztürk, bu uçakların yüksek kapasiteleri ile düşük koltuk maliyetlerine sahip olduğunu söyledi. 

VİDEO’YU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Yeni uçuş noktaları

2019’da planladıkları yeni uçuş noktalarını bu yıl açmaya başladıklarını belirten Öztürk, “Geçen yıl kısıtlı kapasite ile bile 8-9 yeni uçuş noktası açmıştık. Bu yıl yeni noktalar arka arkaya gelmeye başladı. İstanbul’dan Helsinki, Astana’ya uçuşlara başladık. Trabzon’dan Ortadoğu’ya yeni noktalar geliyor. Balkanlarda yeni noktalar açılıyor. Antalya bizim için önemli bir merkez” dedi.

Halen Pegasus, 47 farklı ülkede 89’u dış hat, 36’si iç hat 125 noktaya uçuyor. Hedef, bu yılın üçüncü çeyrekte dış hatlarda kapasite olarak 2019’un üçüncü çeyreğinin üzerine çıkmayı planlıyor.

Pakistan ve Hindistan hedefi

Pegasus, 2019’da yeni hat açılış noktaları olarak Pakistan ve Hindistan’ı da almıştı. Ancak bu seferlerin yapılabilmesi için filoda yeni bir düzenleme yapılması, ek yakıt tankları ile daha uzun menzile uçabilen uçakların alınabilmesi gerektiğini belirten Genel Müdürü Güliz Öztürk, “Halen Pakistan ve Hindistan planımız var. Gelişmeleri dikkatle inceliyoruz” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu