HaberlerHavayolları

Pegasus 88 bin kişiyi tahliye etti, 8 milyon TL de bağış yaptı

Pegasus Havayolları, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin vurduğu bölgeden 87 bin 565 kişiyi yaptığı uçuşlarla tahliye etti. Pegasus ayrıca, 5 milyon TL AFAD’a, 3 milyon TL de Ahbap Derneği’ne bağışta bulundu.

Pegasus, depremin vurduğu bölgelerden 6- 16 Şubat tarihleri arasında 459 ücretsiz sefer düzenlediğini, toplam 87 bin 565 vatandaşı deprem bölgesinden tahliye ettiğini bildirdi.

Pegasus Havayolları, 19 Şubat’a kadar devam edecek tahliye uçuşlarının da ücretsiz olduğu belirterek, ayrıca 5 milyon TL AFAD’a, 3 milyon TL ise Ahbap Derneği’ne bağışta bulunduğunu açıkladı.

Pegasus’tan öğrenciler için ‘bilet’ açıklaması

Pegasus’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6-16 Şubat tarihleri arasında deprem bölgelerinden toplam 459 ücretsiz sefer gerçekleştirerek 87.565 vatandaşımızın tahliyesini sağladık. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın tahliye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla; depremden etkilenen illerden çıkışlı tüm tahliye uçuşlarımız 19 Şubat günü de dahil olmak üzere ücretsizdir. Tüm tahliye uçuşlarına ücretsiz biletlemeler, mobil uygulama ya da flypgs.com web sitemizden yapılmalıdır. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın deprem bölgelerinden 6 Şubat-31 Mart arasındaki uçuşları için 31 Mayıs’a kadar kesintisiz iade, ücretsiz değişiklik ve açığa alma hakkı vardır.

‘Çalışmaya devam ediyoruz’

AFAD ve yetkili makamların koordinasyonunda yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bölgeye ücretsiz ulaştırılmasına destek olmaya devam ediyoruz. Depremzede minik hayvan dostlarımız için depremden etkilenen illerdeki tüm havalimanlarına kabin içi evcil hayvan taşıma kafesleri ulaştırdık. Depremden etkilenen çalışanlarımız ve yakınlarının bölgeden tahliye, güvenli alanlara erişim, konaklama ve temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu kapsamda 220 çalışanımızın yakınlarına yardımcı olduk. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olabilmek amacıyla AFAD’a 5 milyon TL ve Pegasus çalışanları adına Ahbap Derneği’ne 3 milyon TL bağışta bulunduk. 6.852 kişilik Pegasus ailesi olarak depremden etkilenen vatandaşlarımız ve yardım ekipleri için çalışmaya devam ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu