HaberlerHavayolları

Pegasus 36 adet A321neo’dan sonra yeni sipariş için hazırlanıyor

Pegasus Havayolları, geçtiğimiz temmuz ayında Airbus ile imzaladığı 36 adetlik A321neo siparişinin ardından yeni bir alım için çalışmalara başladı. Bloomberg’e konuşan Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, önümüzdeki 10 yıl için yeni büyüme planları yapmaya başladıklarına dikkat çekti.

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk, Türkiye’deki güçlü talep ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ikinci pistin daha fazla büyüme için ivme yarattığını belirtti.

Yeni uçuş noktaları

Öztürk, gelecek yıl en az altı yeni destinasyon ekleyeceklerini ve inşaatı tamamlandıktan sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yeni terminal binasını kullanacaklarını açıkladı.

Öztürk, yeni pistin Pegasus’un kapasitesini ikiye katlama planını mümkün kılan kritik bir faktör olduğunu söyleyerek “Ana lokasyonun gelişmesi ve ikincil merkezlerdeki büyüme potansiyeli ile tabii ki başka uçak siparişleri üzerinde çalışacağız” diye konuştu.

CEO, yeni sipariş edilecek uçakların 2029’dan sonra teslim edilmesinin planlanacağını söyledi. Temmuz ayında Pegasus, bu yıla kadar teslim edilmek üzere 36 Airbus A231neo tek koridorlu uçak sipariş etmişti.

Öztürk mevcut planlarında, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Baltık ülkelerindeki yeni destinasyonlara öncelik verdiklerini söyledi.

Pegasus gelecek yıl yeni destinasyon olarak Hırvatistan, Portekiz, Moldova ve Bulgaristan’daki bazı şehirlere uçacak. Şirket ayrıca Avrupa’daki mevcut rotalara daha fazla frekans eklemeyi değerlendiriyor.

İsrail seferleri durdu

Pegasus, ağının yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan Tel Aviv’e uçuşlarını ekim ayında durdurmuş ve İsrail hava sahası üzerinden uçmayı bırakmıştı.

Öztürk, Orta Doğu destinasyonlarındaki satışların İsrail-Hamas savaşının ilk birkaç haftasında etkilendiğini söyledi.

Öztürk “Türkiye’ye talebin devam etmesi ve İstanbul’un çok iyi bir konuma sahip olması” nedeniyle Orta Doğu’yu hâlâ önemli bir büyüme fırsatı olarak gördüğünü belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu