Havayolları

Milleri ister harca, ister bağışla

Air France ve KLM’in avantajlı mil programı Flying Blue yenilenerek yolcuların karşısına çıktı. Sadece uçuş değil, alışverişten araç kiralamaya ve konaklamaya kadar farklı alanlarda toplayacağınız miller size öncelikli check-in, up-grade ve ücretsiz bilet olarak dönüyor. İsterseniz millerinizi hayır kurumlarına da bağışlayabiliyorsunuz.

Flying Blue kullanım sıklığına bağlı olarak “XP” adı altında deneyim kazandırıyor. Explorer, Silver, Gold ve Platinum deneyim seviyelerinin her biri farklı avantajlar sağlıyor. Explorer seviyesinden başlayan üyelikler ilk mil puanı kazanıldıktan itibaren yapılan harcamalarla 12 ay içerisinde seviye atlayabiliyor. Seviye yükseldikçe her harcama daha fazla mil puanı kazandırıyor, kazanılan XP sayısı ise seyahat sınıfına ve uçuş çeşidine bağlılık olarak değişiklik gösteriyor.

İSTERSENİZ BAĞIŞLIYABİLİRSİNİZ

Flying Blue programını farklı kılan bir özelliği ise biriken millerle bir dernek veya girişime bağışta bulunma ve ihtiyacı olanlara yardım etme fırsatı sunuyor. 

Mil puanları ayrıca seyahat harici yan imkanlar da tanıyor; örneğin uçuşu Business Class’a yükseltmek,anlaşmalı otellerde lüks bir otelde konaklamak, sevdiklerinize hediye uçak bileti almak veya Flying Blue online mağazada alışveriş yapmak bunlardan bazıları. 

Var olan mil puanları planladığınız uçuşa yetmediği durumda ise Miles & Cash programı sayesinde biletin %25’ini nakit ödeyerek bilet satın almak mümkün.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu