Havayolları

Mehmet Nane: Normalleşme 2021-22 gibi olacak

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, sektörel gelişmelerin Bloomberg HT’ye değerlendirdi. Türkiye için Mehmet Nane normalleşmenin 2021-22 arasında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Koronavirüs salgınının etkilerini değerlendiren Mehmet Nane, Pfizer’ın Kovid-19 aşısı hakkında yaptığı açıklamanın havayolu şirketleri için ne anlama geldiğini yorumladı.

Mehmet Nane yapmış olduğu değerlendirmede, aşı haberinin firma ve yatırımcılarda olumlu bakış getirdiğini belirtti.

Havacılık sektörünün 2019 yılı seviyelerine gelmesi için uzun bir zaman olduğunu dile getiren Nane, Türkiye pazarındaki muhtemel normalleşmenin ise 2021-22 yılları arasında olacağını söyledi.

ÜÇÜNCÜ DÖNEMDE ZARAR AÇIKLADI

Pegasus Havayolları dün gece Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na 9 aylık bilançonu paylaştı. Pegasus üçüncü çeyrekte Özel Konsolide Gelir Tablosu’nda 1,2 milyar TL zarar etti. Uluslararası muhasebe sonuçlarına göre Pegasus’un aynı dönem net kârı ise 27 milyon Euro oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl havacılık şirketleri arka arkaya büyük zararlar açıklıyor. THY’nin  5,2 milyon TL, TAV Havalimanları’nın 444.8 milyon TL zarar ilan ettiği 9 aylık dönemde Pegasus da 1 milyar 225 milyon zarar açıkladı. Pegasus’un geçen yıl 9 aylık döneminde kânoı ise 1 milyar 311 milyon TL olmuştu.

Pegasus’un geliri yüzde 59 oranında düşerken aynı dönemde yolcu kaybı yüzde 53 oldu. Doluluk oranı ise yüzde 81 olarak gerçekleştirildi.

Bir zorlu dönemde Pegasus, bankalardan 2 milyar 175 milyon TL nakit kredi, 1 milyar 186 milyon TL de gayri nakti kredi aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu