HaberlerHavayolları

Mehmet Nane: “Hiç kimse kazayı bilerek yapmak istemez”

Boardinginfo’nun canlı Youtube kanalındaki röportaja katılan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, “Hiç kimse kazayı bilerek yapmak istemez. Maalesef 3 kardeşimizi kaybettik. Bunu üzerine bilgi sahibi olmadan konuşmak çok acıydı. Bunun tekrarlanmaması için önlem aldık. Rapor ortaya çıktıktan sonra konuşacağız. O gün gelecek inşallah” dedi.

Mehmet Nane, “Şu an mahkeme devam ediyor. Yorum yapmıyorum. Ama gönül rahatlığı ile o gün konuşanların yüzde 99.9’u utanacağına inanıyorum. Bilgileri olmadan beyanda bulundular. Devlet ön bilgileri yayınladı. Ön bilgilerde gerçekler var. 6 ay ile 1 yıl arasında kazanın neden oluştuğu ana rapor yayınlanacak. Ana rapor yayınlandığında abartılı konuşanların bir kısmının suratı kızaracak” dedi.

VİDEOYU SEYRETMEK İÇİN TIKLAYIN

TÜM PİLOTLAR YENİDEN EĞİTİME ALINDI

Kaza sonrasında alınan önlemleri anlatan Mehmet Nane “Uluslararası danışmanlarla çalışıyoruz. EASA’dan denetleme talep ettik. Ek eğitimler oluşturduk. Tüm pilotlar yeniden eğitime alındı. SAFA denetimlerinde her zaman notlarımız çok yüksekti. Bunu devam ettireceğiz. Trabzon ve bu yıl ocak ayındaki olaylarla farklı hava şartları etkiliydi. Daha iyi neler yapabiliriz onun üzerinde çalışıyoruz” dedi.

İKİNCİ PİST KASIM 2020’DE BİTECEK

Muhammet Yılmaz’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist sorununa ise Mehmet Nane “Kasım 2020’de yeni pist devreye alınacak. Sorgulamak bizim haddimiz değil. İkinci pisti bitirmeye çalışıyorlar. Bunların hepsi unutulacak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu