Havayolları

Lufthansa yüzde 5 kapasiteyle uçuyor

Alman Lufthansa Havayolu Grubu, koronvirüs nedeniyle mevcut kapasitesinin sadece yüzde 5’i ile sefer yaptığını açıkladı. Grubun CEO’su Carsten Spohr, tarihin en zorlu günlerini yaşadıklarını söyleyerek, “Bu durum artık krizi geçti. Havacılık dünyası, devlet desteği olmadan ayakta kalamayacak bir duruma geldi” diye konuştu.

Grubun filosunda 763 adet yolcu uçağı bulunuyor. Bu uçaklardan 700’ü yere indi. Almanya’nın yanı sıra ortaklığın bulunduğu bir çok ülkede havalimanlarında adeta uçak park ettirecek yer kalmadı.

MÜNİH’TEN UZUN MENZİLLİ UÇUŞLARA SON

Lufthansa, Münih’ten yaptığı uzun menzilli özellikle ABD şehirlerine seferlerini durdurdu. Uzun menzilli uçuşlar sadece Frankfurt’tan gerçekleştiriliyor. Brussels Airlines, Avusturya ve Air Dolomati ise tamamen seferlerini durdurdu. Havayolu Frankfurt, Münih ve Zürih’ten ağırlıklı olarak kısa menzilli uçuşlar sadece yapılabilir durumda.

KARGO UÇUŞLARI

Lufthansa, bu dönem içinde Alman vatandaşlarının ülkelerine dönmesi için 140 sefer planladı. Diğer taraftan Lufthansa Kargo ise uçuşlarına planlandığı gibi devam ediyor. Şirket sadece Çin’e tarifeli olarak uçmuyor. Lufthansa Kargo filosunda 7 adet Boeing 777F, 6 adet MD11F ve 4 adet de Aerologic filosundan 777F bulunuyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu