Havayolları

Lufthansa filosundan bir A380 daha ayrıldı

Alman Lufthansa Havayolları’nda uzun süredir uçmayan D-AIME tescilli Airbus A380, 16 Nisan’da Frankfurt Havalimanı’ndan havalandı. Uçak, İspanya’da ‘uçak mezarlığı’ olarak da bilinen Teruel Havalimanı’na uçtu.

Büyük bir ihtimalle geri dönmeyecek A380 burada Tarmac Aerosave tesislerine motor ve işe yarar diğer parçaları ayrılacak. D-AIME tescilli uçağın kalan diğer parçaları ise geri dönüştürülecek.

Geçtiğimiz günlerde filo planlaması hakkında bilgi veren Lufthansa Group CEO’su Carsten Spohr, iki katlı dev yolcu uçağının büyük ihtimalle Lufthansa tarafından tekrar kullanılmama ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti. 

Salgın dönemiyle birlikte havayolu şirketleri A380’e genellikle pek olumlu bakmıyor. Yüksek operasyon maliyetleri ve düşen talep nedeniyle bazı havayolları A380’i filolarından çıkartmayı öngörüyor. 

Airbus A380 ile yoluna devam edecek şirketler arasında British Airways, Qantas yer alırken Çinli taşıyıcı China Southern ise henüz kararını açıklamadı. Katar Havayolları’nın CEO’su Al Baker ise filolarında yer alan 5 uçağın tekrar uçmayacağını söylemişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu