Havayolları

Lufthansa 9,7 milyar Euro’ya ‘devletleştirildi’

Lufthansa’nın koronavirüs salgını sonrasında ekonomik sorunları aşması için Almanya 9.7 milyar Euro’luk destek paketi veriyor. Bu anlaşma karşılığında Almany devleti, Lufthansa Grubu’nun hisselerinin yüzde 20+5’ini alıyor. Anlaşmaya göre 9.7 milyar Euro’nun 3 milyarlık bölümü devlet bankası Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) tarafından kredi olarak verilecek.

Anlaşma ile Alman hükümeti Lufthansa hisselerinin yüzde 20+5’ine sahip olmanın yanı sıra şirket ile ilgili son sözü söyleme ve karar almaya yetkili konuma geldi.

Hükümet bu işlemi  bayrak taşıyıcı havayolunun  faaliyetini südrürebilmesi ve yabancıların eline geçmemesi için yaptığını söylüyor.

Diğer şirketlere kullandırılmayacak

Spiegel’deki habere göre hükümetin sağladığı yardım Lufthansa grubu bünyesindeki diğer havayollarına kullandırılmayaca

Lufthansa yönetimi koronavirüs salgını nedeniyle 760 uçağından 700’ünün uçuşlarını durdurduğu için uğradığı kaybı devlet yardımı olmadan aşamayacağını beklenen yardım gelmezse iflasını isteyeceğini açıklamıştı.

Ryan Air AB’yi şikayet ederiz

Öte yandan Lufthansa’nın kurtarılması  görüşmeleri devam ederken Ryanair CEO’su Michael O’Leary, Lufthansa’ya yapılacak böyle bir yardımın haksız rekabete neden olacağını bunun gerçekleşmesi halinde AB’ye şikayet edeceklerini söylemişti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu