HaberlerHavayolları

Krizi aşmanın yolu: Tekrar askeri pilotluğa dönüş

Son yıllarda büyük ilgi gören havayolu pilotluğu, aynı zamanda tüm dünyada hava kuvvetlerinin de yetişmiş, tecrübeli personelini kaybetmesine neden oldu. Koronavirüs ile birlikte işsiz kalan veya maaş kaybı yaşayan bir çok pilot, hava kuvvetleri veya askeri uçaklarda görev yapmak üzere geri dönüş yolunu arıyor.

İLKER AYCI’DAN ÖNERİ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, uçuşların azalması nedeniyle filoların küçüleceğini ve bazı pilotların Türk Hava Kuvvetleri’ne geri dönebileceğinin sinyalini verdi. tolgaozbek.com‘a ulaşan bilgilere göre THY’nin 400 ila 500 arasında pilotun geri dönüşüne sıcak baktığı.

İhtiyacın sadece Türk Hava Kuvvetleri ile sınırlı mı kalacağı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Jandarma-Sahil Güvenlik birimleri için de pilot ihtiyacının THY üzerinden mi karşılanacağı henüz soru işareti.

DÜNYADAKİ DURUM DA BENZER

Geçtiğimiz günlerde British Airways, pilotların bir kısmının Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne dönüşü için yeşil ışık yakmıştı. Bu durum Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da ihtiyaç nedeniyle olumlu olarak karşılanmıştı.

Amerikan Hava Kuvvetleri de geçtiğimiz günlerde havayollarından geçmek isteyen 200 pilota kapılarını açtı. Yapılan sağlık muayeneleri ve görüşmelerin ardından 171’i ilk etapta kabul edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu