HavayollarıKariyer

Koray Kaptan 41 yılın ardından gökyüzüne veda etti

Corendon Airlines’ in deneyimli kaptan pilotu Koray Gürler, gökyüzünde 41 yıllık kariyerinin ardından son seferini yaparak emekli oldu.

Havacılığa 1982 yılında başlayan deneyimli pilot, CAl 122 uçus kodlu Timisoara-Antalya yolculuğuyla beraber son uçusunu gerçekleştirdi.

Kaptan Koray Gürler, iniş sonrasında Antalya Havalimanı itfaiyesi ile ARFF ekiplerinin su takı ile karşılandı.

Ardından deneyimli kaptana çiçek ve plaket takdim edildi.

Kara havacılık ile başlayan gökyüzü kariyeri

1982-1996 arasinda Kara Kuvvetleri’nde göreve başlayan Koray Gürler, Türkiyedeki  Sikorsky helikopterlerinin ilk filo komutanı oldu.

Kara Kuvvetleri’nin ardından 1996 yılından 2010 yılına kadar Cyprus Turkish Airlines çatısı altında uçup, Airbus ve Boeing tipli uçaklarda da görev aldı.

2001 yılında Türkiye’ ye gelen ilk Boeing 737NG uçaginin da kaptanlığını yapan Koray Gürler 2011-2019 arası Pegasus havayollarından da uçtuktan sonra 2019 yılından günümüze dek Corendon Airlines’da kaptanlık yapan Koray Gürler şunları söyledi:

“Havacılığı çok seviyorum. En güzel yıllarımı Corendon’da geçirdim. Çok buruk ayrıldım. Bu şerefli mesleği tamamlamaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyken Corendon gibi bir havayolundan ve dostlarımdan ayrılmanın hüznünü yaşadım.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu