Havayolları

Kısa çalışma ödeneklerinde gecikme var

Türk Hava Yolları’nda bazı personele kısa çalışma ödeneğinin banka hesaplarına yatmaması sonrasında İstihdan Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yazıda, yoğunluktan kaynaklı bir gecikme olduğuna dikkat çekildi:

“İŞKUR tarafından kısa çalışma ödemelerinin hafta sonuna kadar tamamlanacağı bildirilmiş olmasına rağmen bazı çalışanlarımızın ödemelerinin henüz gerçekleşmediği anlaşılmaktadır.

Henüz gerçekleşmeyen ödemelere ilişkin sistemsel girişlerin hafta sonu tamamlanarak önümüzdeki hafta içinde ödemelerin tamamlanacağı İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün en üst seviyedeki yetkililerince Ortaklığımıza bildirilmiştir.

Kısa çalışma ödemelerinin gerçekleşmesi için gerekli yasal bildirimler önceki aylarda olduğu gibi aybaşında İŞKUR’a bildirilmiş olmasına rağmen kısa çalışma ödemelerinin 1 ay daha uzatılmış olmasından kaynaklı yoğunluk ve sistemsel aksaklıktan doğan bir gecikme olduğunu değerlendiriyoruz.

Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili en güncel bilgiler Ortaklığımızca çalışanlarımıza duyurulmakta ve Çalışan Destek hattımızdan ([email protected]) her türlü soru ve sorunlarınıza cevap verilmektedir.

Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşanan bu gecikmeyi anlayışla karşılamanızı ümit etmekteyiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu